Tuin verrijken met terrasoverkapping

Mike avatar

Mike op 28-06-2017

Tuin verrijken met terrasoverkapping

Wanneer je je tuin echt wilt verrijken, denk dan eens na over het plaatsen van een terrasoverkapping. Met een terrasoverkapping in je tuin creëer je hierin een heerlijke plek waar je eigenlijk vrijwel het hele jaar door van je tuin kunt genieten. Een terrasoverkapping biedt een aantal fijne voordelen. Welke precies? We bespreken het hieronder.

Eigenschappen terrasoverkapping

Veel mensen bij een terrasoverkapping alleen aan lange zwoele zomeravonden. En natuurlijk is in deze periode van het jaar heerlijk om onder een terrasoverkapping lekker lang buiten te zitten. Maar met een terrasoverkapping kun je eigenlijk het hele jaar door van tuin genieten. Het kan ook heerlijk zijn om juist in de koudere perioden met een lekkere winterjas, een dekentje en terrasverwarming te genieten van een heerlijk rood wijntje onder de terrasoverkapping in je tuin. De terrasoverkapping is beschikbaar in een aantal verschillende soorten. Maar de meest gebruikte materialen voor een terrasoverkapping zijn toch wel hout, aluminium en kunststof.

Terrasoverkapping van hout

De terrasoverkapping van hout is ideaal wanneer je graag een maatwerk terrasoverkapping wilt laten plaatsen. Omdat hout een zeer goed bewerkbaar materiaal is, heb je eigenlijk alle keuze wat betreft vormgeving. Daarnaast kunnen eventuele beschadigingen in de toekomst eenvoudig worden gerepareerd en kun je de terrasoverkapping ook gemakkelijk voorzien van een lekker kleurtje met wat schilderwerk, zodat deze helemaal aansluit op je tuin of woning. Hout moet daarentegen wel worden onderhouden, het zal goed beschermd moeten worden tegen de weersinvloeden.

Terrasoverkapping van kunststof

De terrasoverkapping wordt ook veel in kunststof geplaatst. De kunststof terrasoverkapping is duurzaam en relatief goedkoop. Daarnaast vergt dit materiaal vrijwel geen onderhoud, handig! Kunststof is echter niet te overschilderen, maar gelukkig is dit materiaal vandaag de dag verkrijgbaar in velen diverse kleuren en patronen.

Terrasoverkapping van aluminium

Voor een meer moderne uitstraling van de terrasoverkapping kun je kiezen voor een terrasoverkapping van aluminium. Terrasoverkappingen van dit materiaal zijn bijzonder sterk en duurzaam en kunnen eventueel dus ook grote glaspartijen in de terrasoverkapping dragen. Een aluminium terrasoverkapping is relatief wat duurder in aanschaf, maar daarmee zet je dus wel een uiterst duurzame terrasoverkapping aan je woning of in je tuin die zo goed als geen onderhoud nodig heeft.

Terrasoverkapping accessoires

De terrasoverkapping is tegenwoordig verder uit te breiden met diverse accessoires die een enorme toevoeging kunnen zijn voor de buitenplek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan praktische en sierlijke verlichtingsmogelijkheden. Maar ook aan afsluit wanden waarmee je eenvoudig wat meer beschutting kunt creëren of aan een terrasverwarmer. Zeker een combinatie van deze laatste twee zorgen in de koudere perioden van het jaar dat je ook dan nog heerlijk onder de terrasoverkapping kunt zitten. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden voor een terrasoverkapping bij jou aan huis of in de tuin? Of wil je graag een terrasoverkapping laten plaatsen? Vergelijk dan eens een aantal terrasoverkapping firma’s uit je buurt op kwaliteit en prijzen en kies zo voor een professionele terrasoverkapping specialist tegen de beste prijs!

Wat voor soort terrasoverkapping zou jij graag laten plaatsen?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!