Trap schilderen: stap voor stap!

Mike avatar

Mike op 05-03-2018

Trap schilderen: stap voor stap!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Is de trap toe aan een schilder opknapbeurt? Dan kun je eenvoudig zorgen voor een opfrisser door een nieuwe laag verf (eventueel in een nieuw kleurtje) aan te brengen. Wanneer je van plan bent om de trap zelf te gaan schilderen dan zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dien te houden. We bespreken het hieronder. Lees snel verder!

Welke verfsoort voor schilderen trap?

Slijtvaste verf gebruiken

De trap wordt dagelijks meerdere malen gebruikt. Het is daarom belangrijk om de trap te schilderen met een goede en degelijke verfsoort. Je wilt natuurlijk de trap niet na een paar maanden weer opnieuw moeten schilderen. Het is daarom slim om de trap te schilderen met een goede slijtvaste verf. Het beste kies je voor een variant die een vloercoating betreft die twee componenten bevat, een verharder en een basiscoating. Dit zorgt er namelijk voor dat de trap voorzien wordt van een harde toplaag waardoor deze beter bestand zal zijn tegen slijtage.

Acrylverf gebruiken

Wil je toch graag acrylverf gebruiken? Zorg er dan voor dat je een laag transparante parketlak over de acrylverf aanbrengt. Op deze manier kan de acryl laag beter worden beschermd. Het is in dat geval aan te raden om te gaan voor een zijdeglans verf en niet voor hoogglans. Hoogglans is namelijk erg glad en wanneer je dan met sokken over de trap heen zou lopen is de kans op uitglijden vele malen hoger. Zijdeglans is iets stroever en zal de kans op uitglijden daarom iets verkleinen.

trap wit schilderen

Je kunt daarnaast ook nog kiezen voor speciale antislip verf mogelijkheden. Deze soort verf zorgt voor een optimale bescherming tegen uitglijden waardoor je geheel veilig de trap op en af kunt lopen.

Voorbereidende werkzaamheden trap schilderen

Het is bij het schilderen van de trap belangrijk om de trap eerst goed voor te bereiden. Door een goede voorbereiding zal het schilderwerk beter kunnen worden aangebracht waardoor deze langer en beter zal blijven zitten.

Probeer de oude verflaag zo goed mogelijk te verwijderen. Controleer de trap op eventuele beschadigingen en vul deze op met houtvulmiddel. Zorg er vervolgens voor dat alles netjes wordt geschuurd en ontvet en maak de trap geheel vrij van stof. Hierna kun je beginnen met het aanbrengen van de nieuwe laag verf.

Trap schilderwerk uitbesteden

Het schilderen van de trap is natuurlijk geen leuke klus. Je kunt er voor kiezen om een schilder in te schakelen. Natuurlijk zul je hiervoor iets meer kwijt zijn dan wanneer je de trap zelf schildert, maar het voordeel is wel dat door de ervaring van de schilder deze de klus snel en professioneel voor je kan uitvoeren. Zo ben je verzekerd van een mooie opfrisbeurt van je trap en tevens een goede nieuwe beschermlaag. Daarnaast kun je eenvoudig meerdere schilders uit je buurt vergelijken middels offertes. Je kunt zo gemakkelijk prijzen en kwaliteit checken en kiezen voor een professionele schilder die de trap tegen de beste prijs voor je kan schilderen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!