Tips voor plaatsing van de populaire 30x60 tegel

Mike avatar

Mike op 27-03-2017

Tips voor plaatsing van de populaire 30x60 tegel

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je tegels in huis wilt laten plaatsen dan heb je hierbij keuze uit vele formaten. Waar een aantal jaren geleden de kleinere formaat tegels nog erg populair waren, zien we vandaag de dag juist de wat grotere formaat tegels veel terug, en dan met name het 30x60 formaat en het 60x60 formaat tegel. In dit formaat worden ontzettend veel soorten tegels in vele diverse kleuren geproduceerd. Hieronder bespreken we twee belangrijke tips voor het plaatsen van deze grootformaat tegels. Lees je mee?

Ruimtelijk effect creëren

In de natte ruimtes zoals de badkamer of het toilet zien we tegenwoordig de 30x60 tegel veel terug op de wanden. Met dit formaat tegel kan de ruimte optisch worden vergroot omdat er hierbij minder voegen gecreëerd worden. Om dit ruimtelijk effect te maximaliseren is het aan te raden om de tegels liggend recht boven elkaar te plaatsen. Zo zullen de wanden namelijk breder en langer lijken waardoor de ruimte in zijn geheel groter aanvoelt. Het is af te raden om dit soort grote rechthoekige tegels in halfsteensverband te plaatsen. Hieronder bespreken we waarom.

Stekende tegels vermijden

De grote 30x60 of 60x60 tegels worden op de vloer doorgaans in wildverband geplaatst. Dit zorgt namelijk voor een natuurlijk en speels effect en daarnaast heeft het nog een belangrijk voordeel. Het is namelijk zo dat elke tegel een lichtelijke kromming heeft. Dit is het gevolg van trekspanning wanneer een tegel uit de oven wordt gehaald en komt voor bij alle geproduceerde wand- en vloertegels. Wanneer je de tegel in halfsteensverband zou leggen dan zou telkens het hoogste punt van de ene tegel aansluiten op het laagste punt van de andere tegel. Hierdoor wordt de kans op ‘stekende’ tegels groter. Om dit zoveel mogelijk te vermijden kun je de tegels het beste in wildverband plaatsen op één derde van elkaar.

Tegels laten plaatsen door een tegelzetter

Wil je je grootformaat tegels graag vakkundig en snel laten plaatsen? Dan het is slim om hiervoor een tegelzetter in te schakelen. Zeker wanneer je je vloertegels ook tegen de wand wilt doortrekken. Deze vaak zwaardere tegels moeten uiteraard met de juiste draagkracht worden bevestigd. Een tegelzetter weet precies hoe zulke tegels op de juiste manier tegen de wand te bevestigen. Vergelijk voor deze klus eenvoudig meerdere tegelzetters uit je regio en kies zo gemakkelijk voor een goede tegelzetter die tegen de beste prijs de tegels voor je kan plaatsen. In welke ruimte wil jij graag grootformaat tegels plaatsen?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!