Textielbehang; wat is het precies?

Mike avatar

Mike op 06-02-2018

Textielbehang; wat is het precies?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Textielbehang is een type behangsoort dat voor een groot deel is opgebouwd uit natuurlijke of synthetische vezels, hierdoor is dit type behang duurzaam en tevens voorzien van een rijke uitstraling. Textielbehang wordt dan ook vaak gebruik in ruimtes waar er een meer warme en luxe sfeer gewenst is.

Wat zijn de verdere eigenschappen van textielbehang? We bespreken er in dit artikel meer over. Lees snel verder!

Aanbrengen van textielbehang

Textielbehang bestaat dus uit natuurlijke of synthetische vezels. Deze vezels worden bevestigd op de onderlaag van het textielbehang. Deze onderlaag bestaat doorgaans uit papier of vlies, waarbij de soort onderlaag gevolgen heeft voor de wijze van het aanbrengen van de behanglijm. Zo zal de behanglijm in het geval van een papieren onderlaag op het papier zelf aangebracht worden. Wordt er vlies als onderlaag gebruikt, dan zal de lijm op de muur aangebracht moeten worden.

textielbehang muur

Door het gebruik van vezels bij textielbehang is het mogelijk om patronen aan te brengen op het textielbehang. Hiervoor wordt een speciale druktechniek toegepast. Hierbij zullen de vezels die het motief vormen op het textielbehang worden aangebracht door gebruik van hitte en een speciale druktechniek. Dit wordt ook wel flockage genoemd.

Hou er rekening mee dat textielbehang stof aantrekt waardoor het ook vervuilde stofdeeltjes kan opnemen en deze vervolgens ook weer kan vrijlaten. Om dit te voorkomen is het aan te raden het textielbehang te behandelen met een vuilwerend en ook waterafstotend middel. Ondanks dat dit goed helpt is textielbehang niet aan te raden voor mensen die last hebben van een stofallergie.

Prijs textielbehang

De prijs van dit bijzondere behang ligt gemiddeld behoorlijk hoger dan de prijzen van andere soorten behang. Dit komt door het gebruik van vezels, de speciale druktechniek en de luxe uitstraling die hiermee gecreëerd wordt. Voor het vinden van de beste prijs voor behang is het slim om meerdere behangers uit je regio te vergelijken op kwaliteit en prijs. Zo kies je eenvoudig voor textielbehang tegen de beste prijs.

Wil jij graag een duurzaam en bijzonder behang tegen je muur met een meer chique en luxe uitstraling? Dan is textielbehang een prima optie voor jou. Is textielbehang niet helemaal voor jou weggelegd? Dan heb je gelukkig nog keuze uit vele andere soorten behang.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!