Serre inrichten, 3 tips!

Mike avatar

Mike op 28-12-2016

Wanneer je een serre hebt laten bouwen dan zul je je hierna moeten richten op de inrichting van deze ruimte. In dit artikel bespreken we drie handige tips die je hierbij kunnen helpen. Lees je mee?

serre inrichten

Belangrijke aspecten

Wat de functie van je serre ook precies mag zijn, een aantal aspecten spelen altijd een rol in de bepaling van de sfeer en het comfort van de serre. We bespreken ze hieronder.

Lichtinval en verlichting

Lichtinval is bijna overal belangrijk in huis dus natuurlijk ook in je nieuwe serre. Ook met de inrichting van de serre is het dan verstandig om rekening te houden met de lichtinval. Zo zal de ligging van de serre bijvoorbeeld belangrijk zijn. Is deze gericht op het zuiden of noorden? Schijnt de opkomende zon binnen en hoeveel licht valt er gedurende de dag binnen? Dit zijn vragen die je jezelf kunt afvragen. In combinatie met de functie van de serre kun je dan bepalen op welke plaatsen en hoeveel verlichting je wilt plaatsen. Of denk je juist ook behoefte te hebben aan zonwering? Dit zijn belangrijke factoren die, wanneer je hierop juist inspeelt, het comfort en de sfeer in de serre zullen doen verhogen.

Accessoires in de serre

Natuurlijk zullen accessoires veel doen voor de sfeer en uitstraling van de serre. Maar zoals vrijwel altijd geldt; overdaad schaadt. Het is doorgaans beter om te kiezen voor een aantal flinke accessoires dan voor heel veel kleine, zeker wanneer de serre niet al te groot is. Een mooie grote vloerpot met daarin een vaste plant kan bijvoorbeeld voor een aangename sfeer zorgen. Het kan erg leuk zijn om de stijl van buiten lichtelijk door te trekken in de serre zodat er een mooi geheel ontstaat. En dit geldt ook voor de andere ruimtes in huis. Door de serre mooi te laten aansluiten door gebruik te maken van de juiste accessoires creëer je een fijne stijl door je gehele woning.

Trends voor in de serre

Ook voor in de serre zijn er trends gaande. Natuurlijk komen en gaan deze. Maar het kan leuk zijn om hier (lichtelijk) op in te spelen. Zo behoud je namelijk ook wat variatie in huis en zorg je voor een wat meer levendig gevoel.

Een trend voor in de serre die eigenlijk al jarenlang erg populair is, is de houtlook. Ook white wash, meubels die onbewerkt zijn in combinatie met een wat modernere touch zoals RVS of aluminium kunnen een erg warme maar toch frisse sfeer creëren. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je kiest voor die stijl in je serre die jij er het beste vindt passen, ongeacht of het wel of niet trendy is.

Ben jij van plan om een serre te laten aanbouwen of heb je dit recentelijk laten doen? Welke stijl probeer jij te laten terugkomen in je serre?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!