Rust en accenten creëren met badkamertegels

Mike avatar

Mike op 16-12-2016

De tegel wordt al eeuwenlang in badkamer ruimtes geplaatst. Niet heel gek, want ze zijn vochtbestendig, zeer eenvoudig schoon te maken en kunnen daarnaast ook zorgen voor een mooi en ruimtelijk effect. Maar met de juiste tegels kun je ook een rustige omgeving creëren met misschien een paar leuke accenten. Perfect voor optimale ontspanning in de badkamer. Hoe je dat precies doet bespreken we hieronder.

badkamer-tegels

Rust met één kleur tegel

Om een rustige omgeving te creëren in de badkamer waarin je heerlijk kunt ontspannen is het over het algemeen aan te raden om één kleur tegel te gebruiken. Je kunt er daarbij wel voor kiezen om met twee verschillende formaat tegels te werken van dezelfde soort. Zo zou je bijvoorbeeld tegels van 60 bij 60 centimeter op de vloer kunnen gebruiken en 30 bij 60 centimeter tegels op de wand met eventueel nog strooktegels van 15 bij 60 centimeter. Voor dit soort formaten worden doorgaans vaak series op de markt gebracht van bepaalde tegelsoorten in diverse kleuren. Vaak zijn deze ook nog in een matte, semi gepolijste en glanzende uitvoering te verkrijgen.

Tip: laat voor het plaatsen van nieuwe tegels de badkamer muren goed stucen!

Je kunt er echter ook voor kiezen om de vloertegel door te trekken op de wand. Dit kan ook voor een leuk en rustig effect zorgen. Informeer hierbij echter altijd even goed of het type tegel dat je hebt gekozen ook geschikt is voor plaatsing tegen de wand. Niet alle tegels zijn hiervoor namelijk geschikt.

Accenten creëren in de badkamer

Vaak wordt er in de badkamer of op het toilet gekozen voor een lichte kleur tegel. De lichte kleur zorgt voor rust en kan een ruimte tevens ook optisch groter doen lijken. Maar om saaiheid te voorkomen kan het leuk zijn om toch een lichtelijk speels effect creëren in de badkamer. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om subtiel afwijkende kleur tegels te gebruiken om zo de ruimte van een frisse of lichtelijk speelse uitstraling te voorzien. Of onze persoonlijke favoriet; de Portugese tegels!

Je kunt bijvoorbeeld strooktegels of mozaïeken gebruiken. Deze zien we vaker terug op het toilet- en badombouw of op de achterwand van de douchecabine. Wil je iets meer contrast creëren in je badkamer? Kies dan voor tegels met een lichte of zelfs iets donkerdere tint. Wanneer je hier dan wit sanitair plaatst wordt er gezorgd voor meer contrast in de badkamer ruimte.

Wat betreft tegels in de badkamer kun je veel kanten op. Eén aspect zal voor veel mensen echter hetzelfde zijn, namelijk het creëren van een ruimte waarin heerlijk kan worden ontspannen.

Heb jij een bepaalde voorkeur voor tegels in de badkamer ruimte?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!