Ongedierte en isolatiemateriaal

Mike avatar

Mike op 25-02-2016

Ongedierte en isolatiemateriaal. Het is geen goede combinatie. Wekelijks ontvangen wij van lezers vragen over ongedierte en isolatiemateriaal. Is het terecht dat je je zorgen maakt om ongedierte wanneer je je woning gaat isoleren? Ontdek het in onderstaand artikel!

Ioslatiemateriaal en ongedierte

Ongedierte en isolerende materialen

Al sinds men begonnen is met het isoleren van woningen is er een strijd gaande tussen ongedierte, de mens en fabrikanten van isolatiemateriaal. Ongedierte houdt nu eenmaal van eten en zoekt altijd naar warme plekjes om zicht te nestelen. Isolatiemateriaal is dan ook ideaal als schuilplaats en blijkt een lekkernij voor muizen, ratten en ander ongedierte.

Toch hoef je je als consument niet altijd zorgen te maken om het isolatiemateriaal in je woning.

Natuurlijke materialen en soepel isolatiemateriaal

Ongedierte ziet niet al het isolatiemateriaal aan als lekker hapje. De grootste kans dat het isolatiemateriaal wordt opgegeten door ongedierte maak je met isolatiematerialen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, maar ook met isolatiematerialen in een soepele verpakking (wol bijvoorbeeld) neem je risico's. Ongedierte weet zich vrij eenvoudig een weg te banen door het materiaal en verzekert zich van een fijne schuilplaats. Het is het laatste wat je wilt natuurlijk; een muizenkolonie in de spouwmuur!

Fabrikanten en isolatiespecialisten gaan de strijd aan

Als consument hoef je gelukkig niet de strijd alleen aan te gaan. Isolatiespecialisten en fabrikanten van isolatiematerialen strijden met je mee. De oplossingen worden steeds inventiever. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van chemische materialen of minerale wol. Ongedierte ziet dit niet aan als voedsel en zal het isolatiemateriaal dan ook met rust laten.

Om ook het zoeken naar een schuilplaats tegen te gaan kies je het best voor isolatiematerialen die stevig verpakt zijn en/of sterk samengeperst zijn. Hierdoor heeft ongedierte minder bewegingsvrijheid en zal zich veel moeilijker een weg kunnen banen door het isolatiemateriaal.

Als laatste oplossing is het belangrijk om tijdens het plaatsen van het isolatiemateriaal er voor te zorgen dat ongedierte zich geen toegang meer kan verschaffen tot het isolatiemateriaal. Alle gaten en kieren moeten zorgvuldig worden afgesloten. Een isolatiespecialist zal hier altijd secuur op toezien. Besluit je om het installeren van het isolatiemateriaal uit te besteden aan een expert hoef je hier zelf dan ook geen rekening mee te houden gelukkig.

De juiste isolateur vinden

Om er zeker van te zijn dat ongedierte geen kans meer maakt is het raadzaam om je goed te laten informeren door een isolatiespecialist. Nog beter is het om de installatie van het isolatiemateriaal geheel over te laten aan de vakman. Zo weet je immers zeker dat het isolatiemateriaal op een juiste wijze wordt geplaatst en je je geen zorgen hoeft te maken om ongedierte.

Als je op zoek bent naar de juiste isolateur is het slim om offertes op te vragen bij verschillende vakmannen. Onderling hanteren zij namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten. Door meerdere vaklui met elkaar te vergelijken verzeker je jezelf van de laagste prijs voor installatie van het isolatiemateriaal. In veel gevallen levert zo'n vergelijking je een mooie besparing op die gemakkelijk kan oplopen tot wel 40% van de totale installatiekosten.

Altijd doen dus als je op zoek bent naar de juiste isolatie specialist!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!