Nieuwe trap? 5 veelgestelde vragen!

Mike avatar

Mike op 07-11-2018

Nieuwe trap? 5 veelgestelde vragen!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Van plan om een nieuwe trap te laten plaatsen in je nieuwe of bestaande woning? Dan zijn er vast en zeker een aantal vragen die je jezelf afvraagt. In dit artikel bespreken we vijf veelgestelde vragen omtrent het plaatsen van een nieuwe trap. Lees je mee?

1. Welke houtsoort moet ik kiezen voor de nieuwe trap?

Hardhout wordt veel gekozen als houtsoort voor een nieuwe trap. Dit type hout is enorm duurzaam en ziet er ook mooi en kwalitatief uit. Maar je hoeft niet perse te kiezen voor hardhout. Je kunt ook prima kiezen voor een grenen of vuren trap, maak hierbij gebruik van antislip rubbers om slijtage beter te kunnen voorkomen. Je kunt er ook voor kiezen om enkel hardhouten treden te nemen in combinatie met een ander houtsoort voor de bomen en spil.

Wat zijn de kosten voor een nieuwe trap?

De kosten van een trap zullen natuurlijk afhangen van je persoonlijke wensen. Wat voor materiaal kies je en wat wordt het design van de trap? Een rechte trap is over het algemeen iets goedkoper dan een trap met één kwart of met twee kwarten. Een standaard rechte trap van vurenhout kun je al voor zo’n €1000 krijgen. Maar de meeste trappen bevatten ook een kwart draai erin. Gemiddelde prijzen voor dit type trap liggen zo tussen de €1200 en €1300. Ga je voor een trap met twee kwarten of een ander bijzonder type trap dan moet je denken en prijzen vanaf zo’n €1400 en hoger.

Welk type trap voor naar de zolder?

Voor de trap naar de zolder wordt doorgaans vaak gekozen voor een halfslag trap. Deze trap heeft tweemaal een draai van 90 graden en draait om één spil heen. Dit type trap kan in de meeste gevallen recht boven de trap naar de eerste verdieping worden geplaatst. Dit is over het algemeen slim omdat je zo optimaal gebruik maakt van de ruimte boven de trap naar de eerste verdieping, deze zou anders toch niet erg nuttig gebruikt kunnen worden.

nieuwe trap laten plaatsenDeze trap is helemaal nieuw gemaakt met meerdere materiaalsoorten: hout, beton, tegels en PVC!

Is antislip op de trap nodig?

In sommige gevallen is antislip op de trap noodzakelijk, zoals bijvoorbeeld bij een hoogglans of zijdeglans gelakte trap. Wanneer een trap is voorzien van een van deze soorten lak, dan worden de traptreden glad wanneer je hier met sokken op loopt. Levensgevaarlijk natuurlijk! Door gebruik te maken van antislip rubbers die kunnen worden ingefreesd of halve maantjes die op de trap geplaatst kunnen worden, kun je uitglijden eenvoudig voorkomen.

Antislip biedt daarnaast ook een extra bescherming van de trap tegen slijtage. Doordat er op de antislip wordt gelopen zal de trap zelf aanzienlijk minder snel slijten. Dit komt de duurzaamheid van de trap natuurlijk ten goede.

Kan een bordes plateau worden geplaatst in de trap?

Een bordes plateau is mooi maar kan zeker niet in alle gevallen worden geplaatst. Je hebt hiervoor namelijk ruimte nodig. De uitloop, de ruimte op de vloer, zal langer worden en het trapgat ook iets groter. Wanneer je de ruimte hiervoor hebt dan kan het zeker mooi zijn om te kiezen voor een bordes plateau. Heb je maar beperkte ruimte dan zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om een bordes plateau te laten plaatsen.

Weet jij al wat voor type trap je graag wilt laten plaatsen?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!