Muren onderkappen, hoe en wat?

Mike avatar

Mike op 05-01-2017

Het onderkappen van muren is een extreme maar uiterst effectieve wijze om optrekkend vocht in de muren te bestrijden. Hoe werkt het onderkappen precies en wat zijn de voordelen ervan? We bespreken het hieronder. Lees je mee?

muren onderkappen

Wat is het onderkappen van muren precies?

Bij het onderkappen van muren van een woning worden de onderste laag stenen weg gekapt zodat er een waterdichte vochtkering onder de woning kan worden geplaatst. Deze zal er dan in de toekomst voor zorgen dat er geen vocht meer in de muren van de woning kan trekken.

Het onderkappen van muren van een woning of pand is echter een vrij extreme en ook omvangrijke klus. We zien dit soort klussen dan ook vaker terug bij (grote) renovatieprojecten. Verder is het ook zo dat het vaker om huizen en panden gaat die vóór 1980 gebouwd zijn. Dit komt omdat vanaf de jaren 80 er vrijwel bij iedere woning met de bouw een vochtkerende laag werd aangebracht.

Voordelen van het onderkappen van muren

Het onderkappen van de muren van een woning of pand zorgt ervoor dat deze wordt voorzien van vochtkerende laag, een van de belangrijkste voorwaarden voor een vochtvrije woning. Wanneer deze laag op de juiste manier wordt geplaatst kun je er zo goed als 100 procent zeker van zijn dat je geen toekomstige vochtproblemen in de muren hoeft te verwachten. Het is echter wel zo dat het onderkappen van muren ook een groot nadeel kent.

Nadelen van het onderkappen van muren

Het grote nadeel van het uitvoeren van deze klus is namelijk de forse prijs. Dit komt voornamelijk omdat het een zeer intensieve klus is waarin heel wat arbeidsuren gaan zitten. Ook zal de binnen en buitenmuur van de woning in eerste instantie beschadigd moeten worden en daarna weer worden hersteld met nieuwe stenen. Het kan dan zijn dat er kleurverschil optreedt tussen de oude en nieuwe stenen.

Vochtbestrijder inschakelen

Maar in sommige gevallen is het onderkappen van muren simpelweg de beste optie. Je zult hiervoor dan een vochtbestrijder moeten inschakelen. Door een aantal firma’s uit je regio te vergelijken ben je in staat om eenvoudig te kiezen voor een kwalitatief goede vochtbestrijder die de klus van het onderkappen van je muren tegen de meest scherpe prijs kan uitvoeren.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!