Muren injecteren en impregneren

Mike avatar

Mike op 23-04-2016

Als je te maken hebt met vocht in de muren kun je een aantal maatregelen treffen. Het injecteren en impregneren van muren zijn al jarenlang beproefde methoden om vocht in muren op te lossen en tegen te gaan. Lees er snel verder over!

impregneren en injecteren muren

Muren injecteren

Doorslaand vocht kun je behandelen door de muren te injecteren. Deze methode heeft zich inmiddels meer dan voldoende bewezen en wordt dan ook nog steeds toegepast om inslaand en doorslaand vocht tegen te gaan.

Voordat er begonnen kan worden met het injecteren van de muren zullen alle beschadigingen aan de muur gerepareerd moeten worden. Worden gaten en kieren niet gerepareerd kan vocht alsnog in de muur trekken en heeft het injecteren van de muren weinig zin.

Na het repareren van beschadigde onderdelen van de muur zal de muurdekking verwijderd moeten worden. Dit is overigens voornamelijk het geval bij binnenmuren (verf, tegels, plinten etc.) en slechts sporadisch bij buitenmuren (plantenbakken verwijderen bijvoorbeeld). Ook zal de dikte van de muur gemeten moeten worden en zal uiteengezet moeten worden waar de leidingen zicht bevinden in de muur. Deze mogen logischerwijs niet beschadigen tijdens het boren.

Zodra al deze voorbereidingen zijn getroffen kan de muur geïnjecteerd worden.

De werkwijze is vrij simpel: op regelmatige afstand worden gaten in de muur geboord welke worden opgevuld met een milieuvriendelijke, reukloze en waterwerende vloeistof. De vloeistof zorgt er voor dat de muur permanent beschermd wordt tegen opklimmend vocht.

Muren impregneren

Impregneren gebeurt vooral bij buitenmuren. Het gebeurt wanneer er vocht in de buitenmuren bestreden moet worden. Qua voorbereidingen zul je dezelfde moeten treffen als bij injecteren van de muren.

Na de voorbereidingen wordt de muur voorzien van impregnatievloeistof. Dit wordt gedaan met een lage druk waarbij opgelet wordt dat de vloeistof niet teveel vernevelt. Na opdroging is de muur 10 tot 15 jaar beschermd tegen inslaand vocht. Na 15 jaar zul je dit proces dan ook moeten herhalen om de muur opnieuw te beschermen.

Zelf doen of laten doen?

Er zijn maar weinig mensen vakkundig genoeg om muren zelf te impregneren en/of te injecteren. De meeste mensen zullen dan ook kiezen voor een specialist. In dat geval is het goed om te weten dat gespecialiseerde firma's onderling uiteenlopende tarieven hanteren voor hun diensten.

In je zoektocht naar de juiste specialist doe je er dan ook wijs aan om offertes op te vragen bij meerdere vaklui. Op die manier verzeker je jezelf namelijk van de laagste prijs. De besparing die je hierdoor kunt maken loopt in veel gevallen op tot wel 40% van de totale kosten.

Altijd doen dus als je van plan bent de gevel te impregneren of de muren te laten injecteren.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!