Keramische tuintegels, wat zijn de kenmerken?

Mike avatar

Mike op 25-06-2018

Keramische tuintegels, wat zijn de kenmerken?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

De keramische tuintegel is tegenwoordig behoorlijk populair in de tuin als bestrating. En dat snappen wij wel. Dit type tuintegel heeft namelijk een aantal lekkere voordelen. We bespreken in dit artikel meer over de voor- en ook nadelen van de keramische tegel. Lees je mee?

Voordelen keramische tuintegel

Een groot voordeel van de keramische tuintegel is dat deze onderhoudsarm is en tevens ook vorstbestendig is. Met een vochtopname van minder dan 0,5% neemt de steen dus vrijwel geen vocht op waardoor deze ook niet kans loopt om te beschadigen in vrieskou. Tevens zijn de tegels voorzien van antislip.

In de meeste gevallen is de oppervlakte van de keramische tegel vlak, maar je kunt ook kiezen voor varianten met een met een structuur. De randafwerking van de tegel is meestal haaks maar kan ook ongekapt zijn of je kunt kiezen voor varianten waaraan een facetrand wordt geslepen.

Daarnaast is het ook zo dat de keramische tuintegel kleurvast, maatvast en krasbestendige is. Deze tegel kan dus wel tegen een stootje. Mocht je de tegel eens goed willen reinigen dan kun je gewoon gebruik maken van schoonmaakmiddelen en zuren, de tegels zijn hiertegen dus ook gewoon bestand.

kermamische tegels buiten

De keramische tuintegel is te verkrijgen in een aantal verschillende vormen. Naast de veelgebruikte vierkante en rechthoekige vorm, zijn er ook modellen in de vorm van een hexagoon (een zeshoek) en een octagoon (een achthoek). Ook wat betreft afmeting heb je veel keuze. Er bestaan kleine mozaïek keramische tegeltjes van zo’n één centimeter bij één centimeter maar ook zijn ook tegels te verkrijgen met een afmeting van 60 bij 120 centimeter. De keuze is reuzen!

Nadelen keramische tuintegel

De keramische tuintegel heeft weinig echte nadelen. Maar de geringe dikte van de tegel zorgt er wel voor dat er bij bijvoorbeeld het aanleggen van een terras voor een goede ondergrond moet worden gezorgd en er extra aandacht moet worden geschonken aan het plaatsen van de tegels. Er zal dus meer tijd en tevens meer materialen nodig zijn om een goede ondergrond te creëren en de tegels te plaatsen. Dit kan je dan ook terugzien in de prijs voor plaatsing.

Tevens is de aanschafprijs van de keramische tuintegel niet de meest voordelige. Dit type tegel is relatief wat duurder. Prijzen beginnen zo vanaf de €35 per vierkante meter. Maar goed, daar krijg je dan ook wel een mooie en kwalitatief hoogwaardige tuintegel voor terug.

Wil jij graag keramische tegels plaatsen? Voor in de tuin of ga je voor keramische tegels in huis? Het kan allemaal!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!