Kantelraam, eenvoudig gebruik en bediening

Mike avatar

Mike op 19-04-2017

Kantelraam, eenvoudig gebruik en bediening

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Er zijn diverse soorten en uitvoeringen in ramen. Bij de keuze voor een raam speelt gebruiksgemak en bediening vaak ook een belangrijke rol. Om die reden wordt er vaak bij dakramen gekozen voor het kantelraam. We bespreken er hieronder meer over. Lees je mee?

Eenvoudige bedienbaarheid

Het kantelraam is zeer gemakkelijk te gebruiken en bedienen. Het raam is eenvoudig te openen en kan daarnaast ook in verschillende standen worden gezet. Zo kun je met een kantelraam ook perfect een ruimte ventileren. Het raam kan zelfs tot bijna 180 graden worden gedraaid. Grote kantelramen kunnen echter vrij zwaar zijn, zorg er daarom bij het openen voor dat je de greep van het raam goed vast houdt. Fijn ook bij een kantelraam is dat wanneer deze gesloten is je het beslag vrijwel niet kunt zien. Dit en de daarnaast andere uiterlijke kenmerken van dit type raam zorgen dan meestal ook voor een wat meer strakke en moderne uitstraling. We zien het kantelraam veel terug op zolderverdiepingen.

Niet heel gek want dit type raam kan vrij eenvoudig in het dak worden geïntegreerd en daarnaast kan het zo eenvoudig bieden wat juist een zolderruimte vaak nodig heeft; licht en een beetje frisse lucht. De zolderruimte is vaak een donkere ruimte waardoor er niet optimaal gebruik wordt gemaakt van deze ruimte. Door eenvoudig kantelramen te laten plaatsen kun je deze ruimte gemakkelijk omtoveren tot een echte leefruimte.

Onderhoud en schoonmaak van kantelraam

Omdat een kantelraam gemakkelijk zover kan worden opengedraaid is het schoonmaken van dit raam erg eenvoudig. Je kunt zo namelijk gemakkelijk bij zowel de onder als bovenkant van het raam komen. Erg fijn want ramen in het dak die je alleen van de buitenkant kunt schoonmaken, dat is natuurlijk minder gemakkelijk!

Kantelramen aanschaffen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een of meerdere kantelramen bij jou in huis? Of wil je een kantelraam of ander soort raam aanschaffen? Vergelijk hiervoor dan altijd meerdere raamspecialisten uit je buurt met elkaar. Op basis van prijs- en kwaliteitsvergelijking kies je zo namelijk eenvoudig voor kwalitatief goede ramen en plaatsing tegen de meest aantrekkelijke prijs.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!