Jaloezie rolluiken: het beste van 2 werelden

Mike avatar

Mike op 12-04-2016

Jaloezie rolluiken zijn de perfecte combinatie van rolluiken en jaloezieën als zonwering. Ze brengen comfort en geven je woning een mooie uitstraling. Ontdek in onderstaand artikel alles wat je zou moeten weten over jaloezie rolluiken.

jaloezie rolluiken plaatsen

Jaloezie rolluiken

In jaloezie rolluiken komen alle goede eigenschappen van rolluiken en jaloezieën samen. Het is dan ook de perfecte combinatie. De lamellen zijn geheel te sluiten, maar je kunt ook gebruik maken van de tussenpositie. In dat geval beschermt het rolluik tegen zonlicht, maar kan het daglicht nog wel de woning binnen vallen.

Andere grote voordelen van jaloezie rolluiken zijn:

  • De uitstraling
  • Privacy
  • Elektrische bediening

De uitstraling

Dankzij de kantelbare lamellen is een jaloezie rolluik een echte eyecatcher. Jaloezie rolluiken hebben dan ook een veel mooiere uitstraling dan een standaard rolluik. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar. Je vindt dus altijd wel jaloezie rolluiken die passen bij de rest van je interieur.

Privacy gegarandeerd

De lamellen kunnen gekanteld worden zodat pottenkijkers niet naar binnen kunnen kijken, maar jij nog wel zicht naar buiten hebt. Zo kun je toch blijven genieten van het daglicht zonder dat voorbijgangers naar binnen kunnen gluren. Tevens kan frisse lucht dankzij de kantelbare lamellen (zelfs in gesloten positie) de woning betreden.

Elektrische bediening is standaard

Jaloezie rolluiken worden standaard geleverd met elektrische bediening. Zo kun je het jaloezie rolluik gemakkelijk openen en sluiten. Tegen een meerprijs is vaak ook een afstandbediening beschikbaar, zodat je de rolluiken vanuit je luie stoel kunt bedienen.

Jaloezie rolluik laten installeren

Een jaloezie rolluik wordt meestal door een professional geïnstalleerd. Het is daarbij goed om te weten dat professionals onderling uiteenlopende tarieven hanteren voor hun diensten. Door meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken verzeker je jezelf altijd van de laagste prijs voor de installatie van de nieuwe rolluiken. In veel gevallen bespaar je op deze manier tot wel 40% op de installatiekosten. Altijd doen dus!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!