Isolatiekussens voor vloerisolatie, hoe zit het?

Mike avatar

Mike op 30-01-2017

Isolatiekussens kunnen worden gebruik ter isolatie van de vloer. Op deze manier zal er minder warmte via de vloer de woning verlaten waardoor je kunt besparen op stookkosten. Het isolatiekussen kent een aantal voordelen maar ook nadelen. We bespreken er meer over in dit artikel. Lees je mee?

vloerisolatie kussen

Wat is een isolatiekussen precies?

Een isolatiekussen bestaat uit polyester en polyethyleen dat in meerdere lagen in een soort van kussens is verwerkt. Tussen de lagen wordt lucht opgevangen waardoor het isolerend vermogen van dit type isolatie wordt versterkt. Des te meer luchtlagen het isolatiekussen bevat des te beter het isolerend vermogen ervan zal zijn. De isolatiewaarde van isolatiekussens is over het algemeen erg goed.

Wat zijn de voordelen van isolatiekussens?

Het grootste voordeel van isolatiekussens is dat ze, samen met het isolatiemateriaal PUR, de hoogste isolatiewaarde hebben. Daarnaast hebben de kussen ook een prima vochtwerend en waterafstotend vermogen waardoor ze vrijwel niet vatbaar zijn voor schimmelvorming en rot.

Wat betreft de duurzaamheid van de kussens als ook de brandwerendheid scoren ze goed, maar er zijn echter wel isolatiematerialen die op deze twee aspecten beter scoren. Wanneer de isolatiekussens zorgvuldig zijn geplaatst, zijn ze zo goed als onderhoudsvrij.

Wat zijn de nadelen van isolatiekussens?

Een nadeel van isolatiekussens is dat ze redelijk kwetsbaar zijn. Wanneer deze kussen bijvoorbeeld in de kruipruimte worden geplaatst en er moet iemand in de kruipruimte zijn dan zul je hierbij voorzichtig moeten zijn zodat je de kussens niet beschadigd. Beschadigde kussens zullen voor een groot deel hun isolatiewaarde verliezen en dat is natuurlijk het laatste dat je wilt. De prijs-kwaliteitverhouding van dit type isolatiemateriaal is redelijk.

Plaatsing van isolatiekussens

Wanneer je de isolatiekussens graag door een professionele vakman wilt laten plaatsen. Dan is het hierbij aan te raden om een aantal isolatiebedrijven uit je regio te vergelijken op prijs en kwaliteit. Op deze manier kun je de isolatiekussen op vakkundige wijze laten plaatsen waardoor je verzekerd bent van een optimaal isolerend vermogen en zie je eenvoudig welke firma hiervoor de beste prijs biedt! Zo kun je direct op plaatsingskosten besparen en daarna beginnen met besparen op energiekosten!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!