Houten vloer whitewash, hoe en wat?

Mike avatar

Mike op 11-09-2017

Houten vloer whitewash, hoe en wat?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

De whitewash houten vloer is populair. Door een whitewash aan te brengen op een houten vloer, kan er een uniek effect worden gecreëerd. Het aanbrengen van een whitewash kun je in principe eenvoudig zelf doen. Hoe dat werkt, bespreken we hieronder. Lees je mee?

Voorbereidend werk vloer whitewash

De houten vloer zal eerst goed moeten worden voorbereid voordat er kan worden begonnen met de whitewash. Check de vloer op oneffenheden. Mocht je die vinden op de vloer, gebruik dan een schuurmachine om deze oneffenheden netjes weg te schuren. Voor kleine oneffenheden kun je de vloer gewoon schuren door gebruik te maken van schuurpapier. Bepaal daarna welk pigment je graag wilt aanbrengen op je vloer. Het handigste is om bij een speciaalzaak langs te gaan en een aantal testhoutjes mee te nemen.

houten vloer

Een van de medewerkers kan je dan verschillende tinten olie op de testhoutjes aanbrengen. Zo zie je precies wat het effect is van de olie op jouw houten vloer. Voor een witter effect op je vloer kies je voor een olie met meer witpigment.

Houten vloer behandelen met whitewash

Wanneer je de juiste kleurtint hebt bepaald en je de vloer hebt voorbereid, kun je gaan beginnen met het aanbrengen van de whitewash op de vloer. Je kunt hiervoor het beste een kwast of verfroller gebruiken. Breng een ruime hoeveelheid olie aan op de kwast of verfroller en breng dit vervolgens aan door in de lengterichting over de vloer heen te verven. Strijk de olie goed uit en probeer tevens ook zo snel mogelijk te werk te gaan. Wanneer je de vloer helemaal hebt voorzien van de whitewash zul je deze geheel moeten laten drogen.

vloer van hout

Op de gebruiksaanwijzing op de verpakking kun je terugvinden hoe lang het normaal gesproken duurt voordat de olie die je hebt gekozen op de vloer is gedroogd. Wanneer de vloer helemaal droog is mag je een tweede laag aanbrengen, tenminste als dit je voorkeur heeft. Hou er rekening mee dat elke laag zorgt voor meer witpigment en de kleurtint dus wordt verstrekt. Wil je graag gaan voor een diep witte houten vloer? Breng dan drie tot vier lagen whitewash aan. Wil je graag een wat meer subtiele whitewash aanbrengen? Ga dan voor één of twee lagen.

Whitewash laten aanbrengen

Je kunt er ook voor kiezen om de whitewash door een professionele vakman te laten aanbrengen. Deze neemt dan het voorbereidend werk en het aanbrengen van de whitewash voor je uit handen. Je bent er op deze manier zeker van dat de klus optimaal en professioneel wordt uitgevoerd. Vergelijk in zo’n geval altijd een aantal vloerders uit je regio, je vindt zo namelijk eenvoudig de beste prijs. En dat is fijn, want zo geniet je van een prachtige whitewash houten vloer tegen de meest aantrekkelijke prijs.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!