Hoe graffiti te verwijderen van gevel?

Mike avatar

Mike op 13-11-2018

Hoe graffiti te verwijderen van gevel?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Graffiti verwijderen kan een behoorlijk vervelende en tijdrovende klus zijn. In de meeste gevallen ontstaat graffiti ongewenst door vandalisme op gevels van woningen en panden maar ook viaducten en tunnels. Hoe kan graffiti het beste worden verwijderd? We bespreken hieronder enkele tips. Lees snel verder!

Manieren om graffiti te verwijderen

In principe kan graffiti op drie manieren worden verwijderd. Door middel van stoomreiniging, chemische reiniging en het stralen van de gevel.

Graffiti verwijderen door stoomreiniging

Graffiti kan worden verwijderd door middel van stoomreiniging, een vrij simpele en snelle manier van gevelreiniging. Water in de reinigingsmachine wordt verwarmd en gekookt waarna het met hoge druk tegen de gevel zal worden aangespoten. De graffiti verf zal hierdoor vrijwel direct losweken waarna het van de gevel zal worden afgespoten.

Graffiti chemisch verwijderen

Graffiti kan ook op een chemische manier worden verwijderd en wel door chemische reiniging. Hierbij zal er een chemisch middel aan water worden toegevoegd dat vervolgens ook tegen de gevel zal worden aangespoten. Hierdoor zal de graffiti verf direct worden aangetast en losweken. Het is echter aan te raden om hierbij gebruik te maken van biologisch afbreekbare middelen zodat het milieu hiermee niet wordt geschaad.

Graffiti verwijderen door te stralen

Een derde optie om graffiti te verwijderen is door de gevel te stralen. Er wordt hierbij water gebruikt dat gemengd wordt met vele kleine korreltjes, zoals bijvoorbeeld zand. Ook dit zal vervolgens met hoge druk tegen de gevel worden aangespoten waardoor de verf los zal laten.

graffiti op gevelSommige graffiti is gewoonweg te mooi om te verwijderen eigenlijk... ;)

Het is echter wel belangrijk dat het stralen altijd wordt uitgevoerd door een specialist. Er is namelijk een kleine kans op het beschadigen van de gevel zelf wanneer er niet op vakkundige wijze wordt gestraald.

Graffiti voorkomen?

Woon je in een gebied waar er veel graffiti wordt gespoten of beheer je een pand waarmee je geen risico wilt lopen op een bevuilde gevel, dan is het aan te raden om de gevel te laten impregneren met een zogenaamd ‘anti-graffiti’ middel, een soort coating. Wanneer er graffiti op deze coating wordt gespoten dan kan deze er weer eenvoudig van afgewassen worden. Zo zul je geen speciale reinigings manieren hoeven toe te passen wanneer je slachtoffer bent geworden van graffiti vandalisme.

Wil je graag graffiti laten verwijderen? Schakel hiervoor dan een gevelreinigingsfirma in. Deze weten exact wat de beste manier is voor jouw situatie om de graffiti te verwijderen zonder dat je hierbij risico loopt op beschadigingen. Door meerdere gevelreinigers uit je buurt te vergelijken op prijs en kwaliteit ben je in staat om eenvoudig te kiezen voor een vakman tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!