Hernieuwbare energie populair

Mike avatar

Mike op 28-08-2017

Hernieuwbare energie populair

Meer en meer wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energiebronnen om zo de energietoevoer voor woningen en panden te voorzien. Heel gek is dat natuurlijk niet. Waarom? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

Wat verstaan we precies onder hernieuwbare energie?

Hernieuwbare energie is energie afkomstig uit natuurlijke bronnen die continu worden aangevuld. Hierbij kan worden gedacht aan energie uit wind, waterkracht, zon, buitenlucht, en grond. Hernieuwbare energie wordt vaak ook duurzame energie genoemd. Dankzij de ontwikkelingen binnen de techniek komen er steeds meer apparaten op de markt die op efficiënte wijze hernieuwbare energie kunnen opvangen waarna deze vervolgens kan worden gebruikt voor toepassingen in huis.

Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Reden voor stijging populariteit

Nieuwbouw woningen en binnenkort ook nieuwbouw panden moeten zelf een kleine hoeveelheid hernieuwbare energie kunnen produceren. Op welke manier dat gebeurt mag zelf worden bepaald. Wordt bij nieuwbouw niet een optie voor hernieuwbare energie genomen, of voldoet deze niet aan de kwaliteitsvoorwaarden die hiervoor zijn gesteld, dan zal daarop het E-peil worden aangescherpt met 10%.

hoe werkt zonnestroom

Los van de lichte druk die wordt uitgeoefend door overheden om meer gebruik te maken van duurzame energie, zien ook meer en meer consumenten hier zelf de voordelen van in. Duurzame energie installaties kunnen op lange termijn zorgen voor een flinke besparing en misschien nog wel belangrijker, het milieu wordt aanzienlijk minder belast door gebruik te maken van dit soort energiebronnen.

Populairste energiebronnen

Wat betreft keuze voor hernieuwbare energietechnologie blijkt dat het merendeel kiest voor energie door middel van zonnepanelen, zo’n 35%. Ongeveer 25% kiest voor hernieuwbare energie door middel van een zonneboiler en ruim 17% kies daarbij voor een warmtepomp. De verplichting van hernieuwbare energie mogelijkheden bij nieuwbouw geeft duidelijk een impuls aan de toepassing van duurzame energietechnologieën in woningen. Zo was het percentage dat bij een bouwaanvragen ook hernieuwbare energietechnologieën integreerde in 2012 nog maar zo’n 17% ten opzichte van zo’n 65% nu.

Goede ontwikkelingen dus! Maak jij al gebruik van duurzame energietechnologieën in huis?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!