Groene aanslag op bestrating verwijderen, hoe?

Mike avatar

Mike op 23-04-2017

Groene aanslag op bestrating verwijderen, hoe?

Wanneer je de tuin hebt bestraat met mooie stenen of tegels dan kan het zijn dat je na een tijdje merkt dat er zich groene aanslag op heeft gehecht. Hoewel dit heel normaal, kan het zorgen voor een minder mooie en nette uitstraling. Groene aanslag is gelukkig op verschillende manieren te bestrijden. Wat kun je doen? We bespreken het in dit artikel. Lees snel verder!

Gebruik van groene zeep

Een tip die vroeger veel werd toegepast; gebruik maken van groene zeep. Smeer de groene zeep op de tegels of stenen met aanslag en laat de zeep vervolgens een nachtje intrekken. De volgende dag kun je de zeep samen met de groene aanslag eenvoudig van de stenen of tegels afspoelen. Hou er wel rekening mee dat de bestrating die is ingesmeerd met groene zeep glad kan zijn.

Wegspoelen met kokend water

Deze methode is vrij simpel maar neemt wel iets meer tijd in beslag. Door kokend water over de bestrating heen te gieten worden namelijk de algen en mossen als het waren van de bestrating losgebrand. Hiervoor zul je dus wel enkele pannen water moeten koken.

Groene aanslag verwijderen met hogedrukreiniger

De groene aanslag kan ook worden verwijderd door gebruik te maken van de hogedrukreiniger. Op deze manier worden door de enorm hoge druk waarmee het water uit de reiniger spuit de algen en mossen direct van de bestrating afgespoten. Wil je spattend water voorkomen? Gebruik dan een terrasreiniger. Het is echter belangrijk om geen hogedrukreiniging te gebruiken wanneer je bestrating bestaat uit ‘zachte’ stenen, daarbij zou namelijk de bovenste laag van deze stenen kunnen worden aangetast, en dat is wel het laatste dat je wilt natuurlijk.

Gebruik van voegzand

Een andere optie is om met voegzand de algen en mossen van de bestrating af te schuren. Strooi het voegzand over de plekken aanslag op de bestrating en bezem deze plekken vervolgens stevig in met een goede bezem. Voordeel hierbij is dat ook direct de voegen weer netjes en stevig worden bijgevuld.

Biotex gebruiken

Biotex is een minder milieuvriendelijke oplossing maar werkt wel efficiënt! Dit middel bevat namelijk enzymen die ervoor zorgen dat algen en mossen oplossen. Biotex dient ook een nacht te worden laten ingewerkt en kan de volgende dag, net zoals groene zeep, gemakkelijk van de stenen worden afgespoeld. Dit middel is echter alleen aan te raden wanneer andere meer milieuvriendelijke methoden niet werken.

Vakman inschakelen voor verwijderen van aanslag

Wanneer je om wat voor reden dan ook graag een vakman wilt inschakelen om zo de groene aanslag professioneel te laten verwijderen, dan is het hierbij slim om bijvoorbeeld meerdere tuinmannen uit je buurt te vergelijken. Je kunt zo eenvoudig kiezen voor een kwalitatieve vakman die tegen de beste prijs de groene aanslag van je bestrating kan verwijderen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!