Glazen dak, wat zijn de voordelen?

Mike avatar

Mike op 06-09-2016

Wanneer je graag veel en natuurlijk licht in je woning laat binnenkomen, dan is een glazen dak misschien wel de perfecte optie voor jou! En glazen dak zorgt voor een oase aan licht in je woning en laat deze daarbij ook nog een optisch groter lijken. Daarnaast creëert een dak van glas ook nog eens een prachtige moderne look. Het kan niet op!

glazen dak

Dak van glas, de voordelen op een rijtje

Zonwerende werking

Super lekker natuurlijk al dat licht in huis, maar de zon kan soms ook irritant naar binnen schijnen. De glazen die worden gebruikt voor een glazen dak bieden echter bescherming tegen de felle zonnestralen zonder dat het naar binnen schijnend licht verliest. Dus toch veel licht in huis en een ruimtelijk gevoeld zonder last te hebben van een felle zon in gezicht. Daarnaast zorgen de glasplaten er ook voor dat het met zuid Spaanse temperaturen aangenaam blijft in je woning.

Moderne look

Naast dat een glazen dak dus erg effectief is heeft het ook nog eens een prachtige moderne uitstraling. Een dak van glas kan de waarde van je woning echt in de lift doen zetten. Het bijzondere effect dat je creëert met een glazen dak pas eigenlijk terug in iedere woning. Het is maar net hoe je het implementeert. Zo kun je kiezen voor vele verschillende afwerkingen, denk bijvoorbeeld aan hout of juist aluminium. Het effect is totaal verschillend!

Isolerende werking

Zoals we hierboven al bespraken, zorgen de glazen van een galzen dak ervoor dat het niet broeikasserig heet wordt in je woning wanneer het buiten erg warm is. Maar dit betekent ook dat het ’s winters niet snel koud wordt waneer het buiten vriest. De isolerende werking van het dak is dus erg prettig! Tevens zorgt dit ook voor een geluidsabsorberend vermogen.

Benieuwd naar de opties voor een glazen dak in jouw woning? Vergelijk meerdere dakspecialisten en laad je adviseren door de beste specialist uit jouw regio.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!