Glasisolatie, welke soorten zijn er?

Mike avatar

Mike op 09-08-2016

Glasisolatie bestaat er in diverse soorten. We bespreken de verschillende soorten hieronder. Lees je mee?

glasisolatie soorten

Soorten glasisolatie

In tegenstelling tot vroeger, toen er slechts alleen enkel glas werd gebruikt in ramen, kennen we vandaag de dag vele soorten glasisolatie waarmee een woning veel beter geïsoleerd kan worden.

Dubbel glas

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die op kleine afstand van elkaar worden geplaatst zodat er een luchtdichte ruimte tussen de glasplaten ontstaat. Dit zorgt voor goede isolatie. Warmte in huis wordt zo beter binnengehouden en daarnaast werkt het ook geluidsabsorberend.

HR glasisolatie

HR staat voor hoog rendement en is te onderscheiden in verschillende niveau’s: HR, HR+ en HR++ glas. HR glas bestaat net als dubbel glas uit twee losse glasplaten met daartussen een loze luchtdichte ruimte. Bij HR beglazing wordt deze loze ruimte echter opgevuld met argon gas en daarbij een klein laagje metaal. Dit zorgt voor een extra isolerend vermogen.

Voorzetramen

Er kan bij bestaande kozijnen ook worden gekozen voor voorzetramen. Deze ramen worden aan de binnen- of buitenzijde van de bestaande kozijnen geplaatst waardoor er net zoals bij HR- en dubbel glas een isolerende loze ruimte ontstaat.

Monumentenglas

Bij monumenten is er niet altijd de mogelijkheid om dubbel- of HR gals te plaatsen. Daarom is hiervoor speciaal monumentenglas ontwikkeld. Dit is een speciaal type isolatieglas dat erg dun is en hierdoor in de bestaande, vaak dunne, kozijnen van monumenten kan worden geplaatst.

Extra besparen met glasisolatie

Door slecht isolerende ramen te vervangen met goed isolerende glasisolatie kun je flink besparen op stookkosten in je woning of pand. Maar er valt ook te besparen op de plaatsing van glasisolatie. Door meerdere glaszetters uit je regio te vergelijken kies je namelijk eenvoudig voor de beste glaszetter tegen de scherpste prijs!

Van welk type glasisolatie maak jij gebruik of wil je gebruik gaan maken?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!