Gevelrenovatie opbrengsten en kosten

Mike avatar

Mike op 05-07-2017

Gevelrenovatie opbrengsten en kosten

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

De kosten voor het renoveren van een gevel worden door een aantal factoren bepaald. Zo is natuurlijk de oppervlakte van de gevel van belang in de prijsbepaling, het aantal individuele stenen van de gevel en ook het type voegwerk dat wordt toegepast op de gevel. We bespreken hieronder meer over de kosten van gevelreiniging.

Gevelrenovatiekosten

Wanneer er schade is ontstaan aan een gevel dan is het slim om deze schade zo snel mogelijk te laten herstellen. Uitstel van herstel kan er namelijk voor zorgen dat de schade verder oploopt doordat de gevel niet meer goed beschermd is tegen weersinvloeden. Bij schade aan de gevel kun je bijvoorbeeld denken aan scheuren in de muur, kapotte stenen of kapot voegwerk. Wanneer scheuren in de muur of kapotte stenen hersteld moeten worden, dan zal er vrijwel altijd ook voegwerk moeten worden vervangen. Het voegwerk zal eerst moeten worden uitgehakt of geslepen, daarna kunnen beschadigde stenen worden verwijderd, waarna er opnieuw gevoegd zal moeten worden geplaatst. Hieronder beschrijven we een kort overzicht van de werkzaamheden en kosten die eventueel komen kijken bij het renoveren van een gevel: - Vervangen van stenen: €10 per vierkante meter - Voegwerk: vanaf zo’n €10 per vierkante meter - Vervangen van dorpel/lei: vanaf zo’n €35 per uur - Metselmortel: zo’n €0,60 per liter - Impregneren: vanaf zo’n €6 per vierkante meter

Gevelreiniging

Het is slim om voordat je gevelrenovatie laat uitvoeren de gevel eerst grondig te laten reinigen. Doe je dit niet voordat je gevel laat renoveren dan is het mogelijk dat er kleurverschil optreedt achteraf. Het nieuwe, gerenoveerde gedeelte van de gevel zal dan waarschijnlijk een fellere kleur hebben dan het oudere gedeelte van de gevel. De kosten van gevelreiniging liggen zo tussen de €5 en €15 per vierkante meter inclusief arbeidskosten.

Gevel impregneren

Om de gevel beter beschermen tegen eventuele schade, kun je ervoor kiezen om deze te laten impregneren. De gevel wordt op deze manier waterafstotend gemaakt waardoor het voor mossen en algen niet meer mogelijk is om zich op de gevel te vestigen. Een laag impregneermiddel op de gevel aanbrengen is verstandig na een renovatie of gevelreiniging. Zo bescherm je een gevel in goede staat optimaal. De kosten voor impregneren van een gevel liggen zo tussen de €6 en €15 per vierkante meter, inclusief arbeidsuren. Is jouw gevel toe aan een renovatiebeurt of gewoon reinigingsbeurt? Schakel dan een gevelrenovator in.

Vergelijk hiervoor altijd meerdere bedrijven uit je buurt. Zo kun je namelijk eenvoudig vergelijken op prijs en kwaliteit en kies je gemakkelijk voor een professionele vakman tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!