Garantie dakkapel, hoe zit het precies

Mike avatar

Mike op 16-03-2017

Garantie dakkapel, hoe zit het precies

Wanneer je een mooie nieuwe dakkapel laat plaatsen dan is de garantie van de dakkapel hierbij zeker van belang. Je mag natuurlijk verwachten dat er een goede kwalitatieve dakkapel wordt geplaatst. Mochten er zich eventuele gebreken voordoen, waar heb je dan recht op? We bespreken een aantal belangrijke vragen omtrent de dakkapel garantie hieronder. Lees je mee?

Wat is de garantietermijn van de dakkapel?

Doorgaans gelden er drie verschillende garantietermijnen op je dakkapel, namelijk de onderhoudstermijn, de aflevergarantie en de garantietermijn.

Onderhoudstermijn dakkapel

Dit termijn beslaat doorgaans een periode van 30 dagen. Ontstaan er gebreken in de eerste 30 dagen na oplevering dan zullen deze zo snel mogelijk door de leverancier moeten worden hersteld.

Aflevergarantie dakkapel

Wanneer je klachten hebt of er zich gebreken voordoen in het eerste half jaar na plaatsing van de dakkapel dan zullen deze onder de aflevergarantie vallen. In deze periode zal de leverancier gebreken of schade kosteloos moeten herstellen tenzij deze ontstaan door ‘niet afgesproken bijzonder gebruik’. Dit zal namelijk buiten de aflevergarantie vallen.

Garantietermijn dakkapel

Verder zult je gemiddeld nog een garantietermijn hebben op je dakkapel van zo’n 10 tot 15 jaar. In principe heb je in deze periode dezelfde rechten als in het eerste half jaar na plaatsing van de dakkapel. Het verschil zit ‘m in het feit dat je in de garantietermijn duidelijk moet kunnen aantonen dat de schade onder de garantie valt.

Afwijkende termijnen voor dakkapel onderdelen

Over het algemeen valt de constructie van de dakkapel, het materiaal, kozijn en de dakbedekking onder de garantietermijn van 10 tot 15 jaar. Overige materialen kunnen andere garantietermijnen bevatten. Zo heeft beglazing meestal een maximale garantieperiode van 10 jaar. Hang- en sluitwerk meestal slechts 2 tot 5 jaar. En eventueel geplaatste accessoires meestal maar 1 jaar of de garantietermijn van de fabrikant van het accessoire.

Garantievoorwaarden dakkapel

Bij de garantie van de dakkapel horen natuurlijk ook garantievoorwaarden. Zo zul je bijvoorbeeld meestal moeten kunnen aantonen dat de dakkapel normaal gebruikt is en dat er onderhoud is uitgevoerd wanneer je aanspraak wilt maken op herstel bij gebreken of schade. Daarnaast is het vaak ook zo dat herstelwerkzaamheden die onder de garantie vallen enkel mogen worden uitgevoerd door de leverancier zelf. Het is slim om je van te voren eventjes je verdiepen in de garantievoorwaarden zodat je enigszins op de hoogte bent van de garantievoorwaarden die precies gelden voor jouw situatie. Bewaar tevens het garantiebewijs goed!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!