Douche, bad of combi, waar voor kiezen?

Mike avatar

Mike op 14-06-2018

Douche, bad of combi, waar voor kiezen?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

De badkamer is een fijne ruimte waar je eventjes tijd neemt voor jezelf, even heerlijk opfrissen en ontspannen. Dat kan in de douche maar natuurlijk ook in bad. Waar kies je voor als je de renovatie van je badkamer gaat doen? Een douche, een bad, beiden? Of ga je voor een combinatie? We bespreken er hieronder meer over. Lees snel verder!

Douche of bad?

Voor een snelle opfrisbeurt is een douche natuurlijk de beste keuze. Tevens is het ook zo dat doorgaans (mits je niet ontzettend lang onder de douche staat) met een douchebeurt minder water wordt verbruikt dan wanneer er wordt gebadderd. Dit is natuurlijk beter voor het milieu. Daarnaast is het ook zo dat een douche minder ruimte in beslag neemt. Beschik je dus over een kleine badkamer, dan is een douche waarschijnlijk de beste optie. Ook is een douche praktischer voor mensen die minder goed te been zijn. Vooral de inloopdouche is dan handig. Hier kun je eenvoudig inlopen zonder ook maar over een kleine drempel heen te hoeven stappen.

Houd je ervan om lekker in het warme water te kunnen liggen en is dit voor jou echt een ontspannen momentje voor jezelf, dan is een bad waarschijnlijk de beste optie. Beschik je over een ruime badkamer, dan heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om zowel een bad als douche te plaatsen. Helemaal fijn!

badkamer

Douche-bad combinatie

Beschik je over een niet al te grote badkamer of wil je gewoon simpelweg niet en een douche en een bad plaatsen. Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan voor een bad-douche combinatie. Dit kan simpelweg door een bad te plaatsen waarbij je bijvoorbeeld een douchegordijn ophangt. Zo kun je staand in de badkuip douchen zonder dat alles nat spettert. Dit zie je ook vaker terug op hotelkamers.

Je kunt ook voor een iets meer degelijke variant gaan, namelijk een douchescherm. Dit scherm kan op de badrand en tegen de muur aan worden bevestigd.

Daarnaast heb je ook nog de optie om te gaan voor een douche-bad combinatie dat uit één geheel bestaat. Hierbij is in de wand van het bad een lage instap voorzien die kan worden geopend en gesloten, op die manier kan er eenvoudig in en uit de badkuip worden gestapt.

bad douche combi

Diverse soorten douches

Wanneer je gaat voor een douche, dan heb je keuze uit diverse soorten douches. Je kunt kiezen voor de meest voordelige optie, een douchebak met een douchegordijn of een douchewand. Of je kiest voor een douchecabine waarbij de douchedeuren eenvoudig open en dicht te schuiven zijn. Ook heb je de optie om te gaan voor een inloopdouche waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van een meestal glazen douchewand die op de vloer wordt geplaatst.

Daarnaast heb je nog vele aanvullende opties voor een douche, denk bijvoorbeeld aan speciale douchekop zoals een regendouche of waterbesparende douchekop, maar ook masserende sproeiers en zelfs douches met kleur- en geurtherapie behoren tot de opties.

Er is dus eigenlijk voor iedereen wel wat wils. Het maakt eigenlijk niet heel veel uit waar je voor kiest, zolang je jezelf maar lekker kunt opfrissen en daarbij heerlijk kunt ontspannen.

Bad en/of douche plaatsen

Wil je graag meer informatie over wat voor jouw persoonlijke situatie de beste optie is, of wil je graag een douche of bad aanschaffen en laten plaatsen? Schakel hiervoor dan een badkamerspecialist of loodgietersfirma in. Door meerdere bedrijven te vergelijken op prijs en kwaliteit kun je eenvoudig kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige douche of bad tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!