De week van... de lentetuin!

Mike avatar

Mike op 12-03-2018

De week van... de lentetuin!

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Deze week staat helemaal in het teken van de lente. Het zonnetje begint weer te schijnen, de temperaturen lopen op en het wordt weer langer licht. Tijd om weer de tuin in te gaan dus! Of je nu gek op planten en bloemen bent of als je graag lekker in je tuin een kopje koffie of thee drinkt, iedere tuinliefhebber smult van de lente! Om jouw tuin zo lenteachtig mogelijk te maken als kan, hebben wij hier vijf tips beschreven hoe je dit het beste kunt doen.

Tip #1: Steek de handen uit de mouwen en ga aan de slag!

De tijd van een filmpje kijken met een warme chocomel op je schoot is voorbij! Het weer en je tuin is klaar om weer omgetoverd te worden naar een mooie lentetuin. Wacht dus niet te lang en begin eraan (een goed begin is tenslotte het halve werk ‘’haha’’).

lentetuin 1

Tip #2: Gebruik vintage spullen en meubels

Het is steeds hipper om oude meubels en spullen in je tuin te plaatsen. Denk aan een oud tafeltje en stoelen die hierbij passen. Dit creëert een levendige en warme sfeer waarin natuur en oude spullen samenkomen.

lentetuin 2

Tip #3: Gebruik veel kleuren

Wees creatief met je bloemen en planten en gebruik veel verschillende en felle kleuren. Het is tenslotte lente! Als je aan de lente denkt, dan denk je toch aan vrolijkheid? En waar wordt je nou niet vrolijker van dan een kleurrijke tuin? Nou goed, een kleurrijke tuin met een wijntje natuurlijk ‘’haha’’ ;).

lentetuin 3

Tip #4: Maak je eigen moestuintje!

Wat is er nu leuker om je eigen groente en fruit te maken? Bovendien smaakt je eigen gemaakte eten toch ook het lekkerst! Of je nu een komkommer of aardbeien wilt gaat kweken, met je eigen moestuintje kan je alle kanten op!

lentetuin 4

Tip #5: Maak je tuin diervriendelijk

Niks is zo lentevol als het vrolijke gefluit en gezang van vogels. Maar hoe krijg je die nou in jouw tuin? Je hebt een aantal manieren om deze vogels naar je tuin te lokken. Zo kan je bijvoorbeeld vogelhuisjes in je tuin ophangen. Zou toch gaaf zijn als in jouw tuin zomaar 5 kleine vogeltjes uitvliegen!

lentetuin 5

Wat ook helpt is om een waterbak(je) voor vogels in je tuin te plaatsen. Hier drinken en wassen vogels zich vaak in. Ook boompjes met takken vinden deze diertjes zéér fijn!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!