De kenmerken van een polyester dakkapel

Mike avatar

Mike op 25-01-2021

De kenmerken van een polyester dakkapel

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Wanneer je kiest voor plaatsing van een dakkapel dan heb je hierbij keuze uit een aantal materiaalsoorten. Een van die soorten is polyester. Polyester als dakkapel materiaalsoort biedt een aantal fijne voordelen. Wat zijn de kenmerken van dit materiaal precies? We bespreken het hieronder. Lees je mee?

Polyester en kunststof, hoe zit het?

Polyester bestaat voor een deel uit kunststof, daarom wordt een polyester dakkapel wel vaker verward met een kunststof dakkapel. Er zijn echter wel degelijk verschillen tussen de twee. Zo heeft een normale kunststof dakkapel doorgaans een basisconstructie van hout. Een dakkapel van polyester bestaat doorgaans uit onderdelen van kunststof. Daarnaast is een polyester dakkapel ook volledig naadloos, waardoor de kans op lekkages vele malen kleiner is dan bij een kunststof dakkapel.

Goed isolerend vermogen van polyester

Verder is de polyester dakkapel mede bekend vanwege het goede isolerende vermogen. Het materiaal heeft namelijk een zeer goede R-waarde. Deze R-waarde geeft de warmteweerstand van een isolerend materiaal weer. Waarbij des te hoger de waarde, des te beter het isolerend vermogen zal zijn. Een polyester dakkapel heeft een waarde van 3 of zelfs hoger. Andere dakkapel materiaalsoorten hebben gemiddeld R-waardes die liggen tussen de 2,5 en 3.

De hoge R-waarde bij een polyester dakkapel komt mede door een goede laag isolatieschuim die aan de binnenzijde van het dakkapel wordt geplaatst. Om deze laag isolatie wordt een laag van glasvezelmatten geplaatst die zorgt voor een stevig geheel. Het goede isolerende vermogen heeft natuurlijk een positief effect op de energiekosten, daarop kan fijn worden bespaard. De besparing op energieverbruik is daarnaast natuurlijk ook meer milieuvriendelijk.

Polyester dakkapel onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Wanneer je graag gaat voor een onderhoudsvriendelijke dakkapel, dan is ook de polyester variant prima geschikt voor jou. Dit type dakkapel behoeft namelijk vrijwel geen onderhoud. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt volstaat. Bij de keuze voor een polyester dakkapel kun je aangeven in welke kleur je deze graag wilt laten plaatsen, daarna zul je dus niet meer met schilderspullen aan de slag hoeven te gaan.

dakkapel van polyester

Ook is polyester uitermate goed bestand tegen alle weersinvloeden. Deze zal niet snel beschadigen en is erg duurzaam. Het materiaal werkt energiebesparend en is tevens volledig te recyclen. Met de lange levensduur van dit type dakkapel vergroot je de waarde van je woning dus aanzienlijk.

Keuze voor kunststof dakkapel

Omdat de de polyester dakkapel wat betreft kosten iets hoger zal liggen dan een kunststof dakkapel kan het toch zijn dat je liever kiest voor de kunststof variant. De eigenschappen van een kunststof variant zijn redelijk vergelijkbaar met die van een polyester dakkapel, de isolerende werking is minder goed maar de aanschafprijs is dan ook iets voordeliger.

Polyester dakkapel aanschaffen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor plaatsing van een polyester dakkapel op jouw woning of pand? Of wil je graag een dakkapel aanschaffen? Vergelijk dan altijd meerdere dakkapel specialisten uit je buurt. Door prijzen en kwaliteit eenvoudig te vergelijken kies je gemakkelijk voor een kwalitatief hoogwaardige dakkapel tegen de beste prijs!

Hoofdfoto door: efes.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!