Dak isoleren met PUR

Mike avatar

Mike op 13-07-2016

PUR, voluit Polyurethaan genoemd, wordt vandaag de dag veel toegepast bij isolatie van het dak. Heel gek is dat niet, want dit spul heeft een aantal erg prettige voordelen in vergelijking met andere dakisolatie materialen.

PUR isolatie dak

PUR is verkrijgbaar in twee varianten: PUR platen en PUR schuim. We bespreken de twee varianten hieronder.

PUR in vorm van schuim

Het voordeel van PUR in vorm van schuim is dat het direct op het dak of op de vloer van de zolder kan worden gespoten. Het schuim dekt iedere oneffenheid en gleuf waardoor het perfect isoleert. Het aanbrengen van het schuim werkt zeer efficient en daardoor dus ook snel.

Het isoleren met schuim is doorgaans iets duurder dan met bijvoorbeeld isolatieplaten. Maar omdat PUR dus relatief snel aangebracht kan worden zullen er minder arbeidsuren hoeven te worden verricht. PUR schuim kan zonder dampscherm worden geplaatst en hoeft tevens ook niet meer te worden afgewerkt met een dampremmende laag. Zo kan een heel dak in minder dan één dag worden geïsoleerd. Is dat even lekker!

PUR in vorm van schuim

PUR in de vorm van schuim kan zowel worden toegepast bij hellende als platte daken. Bij daken die hellen worden de platen op de kepers geplaatst. De platen zijn over het algemeen voorzien van een dampremmende laag. Er hoeft daarom in tegenstelling tot bijvoorbeeld glaswol geen dampscherm te worden bevestigd. Wel zullen de naden tussen de platen afgeplakt moeten worden met dampremmende tape.

Is het dak van jouw huis al goed geïsoleerd? En voor welke vorm van dakisolatie zou jij gaan?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!