Carport, wat zijn de voordelen?

Mike avatar

Mike op 13-09-2017

Carport, wat zijn de voordelen?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Bij de aankoop van een woning is de garage in de meeste gevallen al geïntegreerd met de woning. Door een carport toe te voegen aan de garage, kun je relatief eenvoudig een fijne plek creëren voor de auto waardoor je in de garage ineens veel ruimte over houdt. Deze extra ruimte kan dan gebruikt worden als leefruimte voor bijvoorbeeld een kantoor, hobby-kamer of extra slaapkamer. Of je gebruikt de extra ruimte in de garage voor opslag van spullen. Plaats een handige grote schuifkast en je kunt er ontzettend veel in kwijt.

Wat voor voordelen biedt een carport nog meer? We bespreken het hieronder!

Voordelen van een carport

Een garage is zeker fijn voor de auto. Deze staat er droog en beschermd tegen alle weersinvloeden. Maar in de garage blijft wel maar weinig ruimte over wanneer de auto er in staat geparkeerd. Een carport is daarom een perfecte optie die tevens geheel op maat en passend bij de stijl van je woning kan worden gemaakt. Zo houdt je binnen de woning fijn extra ruimte over.

carport zonnepanelenHier zie je een van de laatste carport trends; zonnepanelen op het dak. Zeker handig i.c.m. een elektrische auto!

Nog meer voordelen...

Naast dat een carport plaatsbesparend is, biedt het nog een aantal andere fijne voordelen:

  • De auto is toch beschermd tegen regen, hagel, sneeuw en wind.
  • Onder de carport blijft meer warmte hangen, dit zorgt ervoor dat je geen ruiten hoeft te krabben van je auto als het vriest.
  • Geheel op maat te maken zodat deze altijd goed bij de woning zal aansluiten.
  • Eenvoudig leverbaar en relatief gemakkelijk te installeren.
  • De carport is ook een ideale plek voor feestjes en (buurt)barbecues etc.
  • Tevens een prima plek voor de kids om onder te spelen als het buiten eens wat minder weer is.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat het zeker de moeite waard is een carport te overwegen. Daarnaast is het ook zo dat een carport relatief goedkoop is in aanschaf, zeker in vergelijken met een traditionele (aanbouw)garage. Na een snelle plaatsing kun je dus ook snel genieten van extra ruimte in huis.

Zou jij een carport aan je woning wel zien zitten?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!