Buiten koken op de Kamado BBQ: een blijvende tuintrend?

Mike avatar

Mike op 01-09-2020

Buiten koken op de Kamado BBQ: een blijvende tuintrend?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Gastpost van Bobby, eigenaar Grill Bill en gepassioneerd barbecuer.

Ok, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Voor wie niet weet wat een kamado bbq is, heeft misschien onder een ei gelegen, maar dat geeft niet! Ik leg het graag nog een keer uit. Een kamado is een houtskool gestookt keramisch kooktoestel, meestal in de vorm van een ei. De kamado komt van oorsprong uit Japan, vervolgens hebben de Amerikanen er lucht van gekregen en is de kamado populair geworden in de VS. En nu zien we deze trend zelfs toenemen in Nederland en de rest van Europa.

Waarom een kamado?

Enfin, een kamado bbq, wat kun je daar nou mee? Het unieke aan keramische bbq is dat deze zo veelzijdig is. Je kunt verschillende kooktechnieken toepassen op 1 bbq, zo kun je grillen, roosteren, roken, stomen en bakken. En omdat deze houtskool gestookt is krijgen al je gerechten zo’n die heerlijke bbq smaak. Iets dat je kunt vergeten op een elektrische of gas bbq. Dat rooksmaakje is nu juist hetgeen wat ‘het oermens’ in ons naar boven haalt, en de wow-factor geeft aan al jouw bbq gerechten.

Modern en trendy buitenleven met de Grill Bill kamado bbq

Buitenleven wordt steeds populairder. Tuinen worden luxer, mensen willen vaker een mooie robuuste overkapping, zodat ze altijd buiten kunnen zijn en beschermd zijn tegen weer en wind. Ook de buitenkeukens worden steeds populairder. Vaak worden ze uitgerust met een kamado bbq, bijvoorbeeld een kamado van Grill Bill, een opvallend nieuwe kamado bbq met oog voor design en functionaliteit, en heeft hier zelfs “De Beste BBQ Award” mee gewonnen. Want zeg nu zelf, het oog wil ook wat toch? De buitenkeuken kun je natuurlijk zelf maken als je handig bent. Met bijvoorbeeld wat steigerhout, het juiste gereedschap en 2 rechter handen kom je een heel eind. En als je niet handig bent dan schakel je een professional in of je koopt een van de vele kant en klare oplossingen.

De Grill Bill is een prijswinnende BBQ.De Grill Bill is een prijswinnende BBQ.

4 seizoenen buitenkoken

Ja je leest het goed, je kunt met een kamado het hele jaar door blijven barbecueën! Zelfs in de winter in de vrieskou… Omdat de warmte door het dikke keramiek perfect in de kamado blijft gaat de kamado zeer efficiënt om met de brandstof, het houtskool blijft dus heel lang branden in tegenstelling tot een metalen variant. Perfect om je gerechten low and slow te bereiden. En natuurlijk zijn ook de snellere bereidingen geen probleem.

Welke maat kamado is goed voor jou?

Persoonlijk zou ik kijken naar het aantal personen dat je verwacht, hoewel de large kamado bbq het populairst is is het toch handig om even te kijken om hoe veel mensen er van jouw bqq kunsten komen genieten? Er zijn meerdere formaten, van een mini kamado tot een XL kamado, zo is er voor ieder wat wils.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!