Betonvloer saai? Het is zeker niet kleurloos!

Mike avatar

Mike op 05-05-2016

Beton staat voor veel mensen gelijk aan saaie, kleurloze blokken cement zonder uitstraling. Niets is minder waar! De betonlook staat formidabel in bijna ieder interieur. Lees er snel verder over.

betonnen gietvloer

Gietvloer van beton

Gietvloeren met een betonlook, ook wel betonvloer genoemd, zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Ze kunnen je woning een warme en moderne uitstraling geven. Dit betreft wel speciaal woonbeton welke ontworpen is om het interieur uitstraling te geven. De basis is cement, maar uiteindelijk heeft de vloer een gepolijste, bijna marmerachtige uitstraling. De vloer is naadloos en is bestand tegen een forse belasting.

Kleuren gebruiken?

Qua kleurgebruik wordt vaak gekozen voor een natuurlijke kleur en zodoende wordt er gebruik gemaakt van een grote verscheidenheid aan grijstinten. Maar daarnaast is woonbeton ook verkrijgbaar in veel verschillende andere kleuren en is de gietvloer dus altijd te combineren met je huidige interieur.

[caption id="attachment_2640" align="alignnone" width="533"]betonvloer kleuren Zo zijn er o.a. deze kleuren beschikbaar voor een betonvloer.[/caption]

Andere grote voordelen van een betonlook gietvloer zijn de eenvoudige reiniging van de vloer en het weinige onderhoud wat de vloer nodig heeft gedurende zijn levensduur. Dankzij de gebruikte materialen is de vloer uiteraard zeer duurzaam en geschikt voor gebruik binnenshuis, maar ook bijvoorbeeld in een bedrijfspand of winkelruimte.

Als allerlaatste grote voordeel kunnen we nog benoemen dat de vloer te combineren is met vloerverwarming. Al met al is een gietvloer met betonlook de ideale vloer.

Besparen op gietvloer met betonlook

Een gietvloer leg je doorgaans niet zelf. Je schakelt een vakman in die de vloer voor je legt. In dat geval is het goed om te weten dat je vrij gemakkelijk kunt besparen op de kosten van de vakman. Onderling hanteren firma's namelijk uiteenlopende prijzen voor hun diensten. Door meerdere vaklui met elkaar te vergelijken verzeker je jezelf altijd van de laagste prijs voor de nieuwe gietvloer. De besparing die je hiermee kunt maken kan gemakkelijk oplopen tot wel 40% van de totale kosten. Altijd doen dus als je de gietvloer door een professional laat leggen!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!