Bestraten met natuursteen, wat zijn de kenmerken?

Mike avatar

Mike op 03-04-2017

Bestraten met natuursteen, wat zijn de kenmerken?

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Natuursteen wordt meer en meer toegepast bij de inrichting van een tuin. Niet heel gek, want met natuursteen creëer je een mooie natuurlijke uitstraling, perfect voor in de tuin. Daarnaast is natuursteen in de afgelopen jaren steeds toegankelijker geworden waardoor de vraag naar deze steensoort alleen maar meer is gestegen. Wat zijn de kenmerken van natuursteen? We bespreken het in dit artikel. Lees je mee?

Kenmerken van natuursteen

Een van de belangrijkste kenmerken van natuursteen is de gebruiksvriendelijkheid. Natuursteen vergt namelijk vrijwel geen onderhoud en dat is natuurlijk ideaal voor mensen die niet veel tijd te besteden voor onderhoudswerk aan de tuin of voor mensen die gewoon geen zin hebben in tuinonderhoud. Daarnaast is natuursteen ook uiterst duurzaam en behoudt deze jarenlang een goede en natuurlijke uitstraling. Uiteraard is voor vele de natuurlijke uitstraling die perfect past in de tuin de doorslaggevende factor bij de keuze voor natuursteen bestrating.

De populaire flagstone

Een veelgebruikte toepassing van natuursteen is de flagstone. De flagstone is eigelijk een gebroken natuursteenplaat die in tuinen veel wordt gebruikt voor het bestraten van een terras of looppad. Maar de flagstone ken tevens ook worden toegepast in bijvoorbeeld de hal van een woning of serre. Elke flagstone heeft een eigen vorm waardoor je met flagstones dus altijd een zeer unieke natuurlijke uitstraling creëert. De flagstone is tevens in meerdere kleuren alsook structuren te verkrijgen. Houd er rekening mee dat natuurstenen met een donkere kleur in de zomer erg warm kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld voor een looppad minder comfortabel zijn. Daarnaast zal natuursteen met een geschuurd, verzoet of gepolijst oppervlak ook gevoeliger zijn voor krasvorming.

Natuursteen in jouw tuin of woning?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor toepassing van natuursteen in jouw tuin of woning? Of wil je graag een bestrater inschakelen voor het plaatsen van natuursteen? Vergelijk dan meerdere stratenmakers uit je regio en bespaar op je bestrating offerte. Kies eenvoudig voor een bestrater tegen de beste prijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!