Behang soorten; welke moet ik kiezen?

Mike avatar

Mike op 12-07-2016

Behang is er in vele soorten en maten. Ook is de functie van een ruimte belangrijk wanneer je behang kiest. Dit kan de keuze voor een behangetje lastig maken. Om je te helpen bespreken we de verschillende soorten in dit artikel.

behang-soorten

De verschillende soorten behang

We bespreken hieronder vier verschillende soorten behang, beginnende bij duplexbehang.

Duplexbehang

Dit type behang is verkrijgbaar in vele verschillende dessins en kleuren en heeft als voordeel dat het erg voordelig in aanschaf is. Duplexbehang bestaat uit twee papierlagen en is ook verkrijgbaar met een reliƫf, dit zorgt voor een extra speels effect.

Vinylbehang

Vinylbehang heeft als eigenschap dat het wat sterker is. Er zijn twee soorten vinylbehang te onderscheiden, namelijk schuim- en hardvinyl. Voor oneffen muren is schuimvinyl uiterst geschikt. Dit komt omdat dit type behang beschikt over een verende laag. Hardvinyl is is dan weer erg geschikt voor muren die veel worden aangeraakt. Dit type behang heeft namelijk een harde toplaag en is daardoor goed te onderhouden.

Vliesbehang

Vliesbehang heeft als bijzondere eigenschap dat het niet uitzet of krimpt in ruimtes waar het vochtig is. Let er wel op dat het vliesbehang licht doorschijnend is, hierdoor is een egale en effe ondergrond van belang.

Glasweefselbehang

Tenslotte bespreken we nog het populaire glasweefselbehang. Dit type behang mag dan wel tot de duurste behoren, vanwege de eigenschap dat het uitermate sterk is, is het toch een erg populaire behangsoort. Ook zorgt het ervoor dat oneffenheden nauwelijks te zien zijn en gaat dit type behang erg lang mee.

Persoonlijk behang advies nodig?

Wil je graag persoonlijk advies en horen welk type behang het beste geschikt is voor jouw situatie? Raadpleeg dan een behanger. Deze kan het behang uiteraard ook voor je aanbrengen. Zo heb je geen last van gerommel met lijm en niet passende rollen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!