Badkamer stucen: hoe werkt dat?

Mike avatar

Mike op 26-03-2016

Is het mogelijk om een badkamer te stucen en zo ja, hoe werkt dat dan precies? Op deze vragen en meer geven we antwoord in onderstaand artikel. Lees snel verder!

badkamer stucen

Badkamer stucen

Een badkamer kun je gewoon stucen, zonder problemen. Dankzij nieuwe technieken is het geen probleem dat het een vochtige ruimte betreft. Het stucen van de badkamer heeft zelfs behoorlijk wat voordelen. Voornamelijk op het gebied van hygiëne en in optische zin is het helemaal niet gek om voor stucwerk te kiezen in de badkamer. Je hebt geen voegen en dus ook geen last van schimmelvorming, iets waar je in een vochtige ruimte toch al gauw mee te maken kunt krijgen. Daarnaast heb je ook nog eens keuze in het stucwerk en is er dus altijd wel een stijl te vinden die bij de rest van de badkamer past.

Soorten stucwerk voor de badkamer

Je kunt bij het stucen van de badkamer kiezen uit verschillende soorten stucwerk. Onderling verschillen ze vooral van structuur en patronen. Hierdoor heb je genoeg keuze om van je badkamer iets unieks te maken. De meest gekozen soorten stucwerk voor de badkamer zijn:

  • Tadelakt
  • Beton Ciré
  • Microcement en microbeton
  • Terrastone

Alle vier deze soorten stucwerk zijn uitermate geschikt voor toepassing in een natte ruimte. Je zult geen last hebben van schimmelvorming waardoor je muren voor een langere periode schoon blijven. Een stukadoor kan u meer vertellen over de toepassing van de verschillende soorten stucwerk.

Gemiddelde kosten

De kosten voor het stucwerk zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het soort stucwerk relevant voor de kosten, maar ook het te stucen oppervlak. Uiteraard is ook de stukadoor van invloed op de prijs.

We hebben hieronder per soort stucwerk de gemiddelde prijzen genoteerd:

  • Tadelakt: Vanaf € 150,- per m²
  • Beton Ciré: Vanaf € 100,- per m²
  • Microcement/beton: Vanaf € 150,- per m²
  • Terrastone: Vanaf € 140,- per m²

Uiteindelijk zal de vakman nog het meest op de prijs drukken. Het is daarom raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende stukadoors om jezelf zo te verzekeren van de laagste prijs van het stucwerk. Op deze manier zul je altijd besparen op de kosten voor het stucwerk en in veel gevallen kan deze besparing oplopen tot wel 40 procent van de totale kostprijs!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!