Badkamer onderhoud, 3 praktische tips!

Mike avatar

Mike op 18-04-2017

Badkamer onderhoud, 3 praktische tips!

Verschillende onderdelen in een badkamer worden dagelijks veel gebruikt, de douche, het toilet en de wastafels bijvoorbeeld. Om ervoor te zorgen dat deze voorzieningen in goede conditie blijven is het slim om deze met regelmaat schoon te maken en te onderhouden. In dit artikel bespreken we 3 praktische tips voor het onderhoud van je badkamer! Lees je mee? Kalkophoping kan op den duur zorgen voor problemen aan je badkamervoorzieningen. En daarnaast oogt kalk natuurlijk onfris. Je kunt kalk zoveel mogelijk proberen te voorkomen en daarnaast kun je kalk ook gemakkelijk verwijderen.

Houdt kranen en draaiknoppen schoon

Voor het schoonhouden van kranen en draaiknoppen hoef je niet direct naar de agressieve reinigingsmiddelen te grijpen. Met een zachte spons of doek en een beetje water met zeep kom je namelijk al een heel eind. Wil je kalkaanslag op kranen, knoppen en de douchekop voorkomen, dan is het slim om na gebruik deze onderdelen even snel droog te maken met de handdoek. Op deze manier geef je kalk geen kans om zich te hechten aan deze onderdelen.

Kalkaanslag op douchewanden voorkomen

Een plek waar kalkaanslag ook veel voorkomt is de douchewand. De voornaamste reden hiervoor is dat de douchewand natuurlijk flink nat wordt tijdens het douchen waarna het vocht op de wand uit zichzelf opgedroogd. Hierbij zal de kalk in het water achterblijven en zich hechten op de douchewand. Na een aantal douchebeurten kan er op deze manier dus een behoorlijke kalkophoping ontstaan. De beste tip om kalkaanslag op de douchewand te voorkomen is door de wanden direct na het douchen snel even te drogen. Een trekker is hiervoor ideaal en zo zul je hiervoor ook geen handdoek nat hoeven te maken.

Verwijderen van kalkaanslag

Wanneer je toch last hebt van kalkaanslag op onderdelen in de badkamer dan kun je dit gelukkig relatief eenvoudig verwijderen. Veel mensen maken gebruik van een beetje azijn bij het verwijderen van kalkaanslag, dit werkt namelijk vrij effectief. Op zich is dit geen probleem, maar het is hierbij echter wel belangrijk de kalk niet te lang te laten inwerken en direct na het schoonmaken het oppervlak even met wat water na te spoelen en dan direct droog te maken. Anders zouden de zuren in de azijn misschien schade kunnen aanrichten aan de oppervlakken van je badkamervoorzieningen. Aan te raden is om bij kalkverwijdering vooral gebruik te maken van producten die citroenzuur-houdend zijn. Deze zijn namelijk meestal minder agressief. Of maak gebruik van de bekendere antikalk middelen. Ook bij het schoonmaken van wand- of douchetegels in de badkamer is het aan te raden om met niet al te agressieve schoonmaakmiddelen te werk te gaan. Je wilt enige aantasting van het glazuur op de tegels natuurlijk voorkomen.

Heb je zelf nog schoonmaaktips voor in de badkamer?


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!