6 tips voor dakonderhoud

Mike avatar

Mike op 18-10-2017

6 tips voor dakonderhoud

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Het onderhouden van het dak is om verschillende redenen van groot belang. Zo kan een goede dakbedekking voor een verhoging van de isolatiewaarde zorgen, waardoor de energiekosten afnemen. Ook zal de kans op lekkages bij een goed onderhouden dakbedekking aanzienlijk kleiner zijn! Als gevolg van de lekkage aan je dak kan er een ernstige waterschade binnen de woning ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Tip 1: laat de dakbedekking eens per twee jaar onderhouden Om beschadigingen aan Het dak tijdig op te kunnen merken is het raadzaam om zeker eens per twee jaar onderhoud aan de dakbedekking uit te laten voeren door een ervaren dakdekker.

Tip 2: haal de takken er vanaf Naast de hulp die een dakdekker kan bieden bij het onderhouden van het dak, kun je zelf ook stappen zetten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je takken regelmatig van je dakbedekking haalt in de herfst- en wintermaanden.

Tip 3: loop nooit over een natte dakbedekking Wanneer de dakbedekking nat is, kan de kans op lekkages groter zijn. Het is dan ook sterk af te raden om er overheen te lopen als deze vochtig is. Wacht een aantal uur, zodat het de tijd heeft om te drogen.

Tip 4: voorkom scheurtjes Niet alleen kunnen er lekkages ontstaan als je over een nat dak loopt, ook een te droge dakbedekking is niet geschikt om over te lopen. Wanneer het al dagen erg heet is en de zon op erop schijnt, dien je hier niet overheen te lopen. Dit vergroot de kans op scheurtjes.

Tip 5: controleer op lekkages Laat de dakbedekking regelmatig controleren op lekkages. Lekkages kunnen voor houtrot in de houten constructie van het dak zorgen. Het kost veel geld en moeite om houtrot te laten herstellen.

Tip 6: controleer het dak na een storm Wanneer het hevig gestormd heeft is het verstandig om het dak zelf te controleren. Denk aan weggewaaide dakpannen, die je zo snel mogelijk dient te vervangen om lekkages in huis te voorkomen.

Bron: www.dakdekkersnijmegen.nl 


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!