5 x bijzondere daken!

Mike avatar

Mike op 06-07-2016

Toe aan een nieuw dak? Hoewel niet ieder type dak geschikt is voor ieder type huis, qua stijl of qua duurzaamheid, is het altijd goed om eens wat inspiratie op te doen. En heb je het over inspiratie, dan heb je het natuurlijk over Vindy! We hopen je met dit artikel te kunnen inspireren over de mogelijkheden van daken. Want eenvoudig dakpannen leggen is prima, maar er is wel degelijk veel en veel meer mogelijk. Kijk mee en geniet!

#1 Kasteel dak

Oké, niet iedereen heeft een kasteel natuurlijk. Maar kijk eens naar de stijl van de dakbedekking. De kleur en structuur past perfect bij de kleur stenen en de stijl van het huis.

kasteel dak

#2 Rieten dak

Ah, nu komen we in de buurt van het bekende. Rieten daken worden al eeuwenlang gebruikt maar evolueren natuurlijk mee. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk met riet. Denk ook aan de verschillende soorten riet, ieder met een eigen voordeel.

rieten dak

#3 Glazen dak

Privacy-gevoelig natuurlijk, maar toch, zeg nu zelf; wat een plaatje! Heerlijk staren naar het plafond, die er niet meer is. Je kijkt vrij!

glazen dak

#4 Dak met zonnepanelen

Natuurlijk, zonnepanelen op het dak kennen we inmiddels wel. Maar ook daar gaan de ontwikkelingen razendsnel. Persoonlijk zijn we geen voorstanders van zonnepanelen gemonteerd op dakpannen. Maar wat dacht je hier van? De zonnepanelen, of wel solar panelen, ZIJN het dak.

dak met zonnepanelen

#5 Groendak

Ook lekker hip, natuurlijk en leefbaar zijn de groendaken, ook wel sedumdak genoemd. Heerlijk relaxen op grote hoogte. Bovendien is een groendak ook nog eens perfect voor de isolatie van je huis. Win-win? Niet helemaal: groen betekent onderhoud. Dus zorg voor een goede tuinman of een cursus bloemschikken.

groendak

# BONUS

Ga je daadwerkelijk je dak laten vernieuwen of renoveren? Kies dan voor een gezellige dakdekker, zoals deze. ENJOY!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!