5 tips voor een fris en opgeruimd huis

Mike avatar

Mike op 09-09-2015

Het kan soms heerlijk zijn om je huis eens een goede opfrisbeurt te geven. Wat kleine aanpassingen links en rechts kunnen al voor een fijn opgeruimd, fris en prettig gevoel zorgen. We bespreken hieronder 5 makkelijk uit te voeren tips die je hierbij kunnen helpen!

opbergen

Tip 1. Verwijder overbodige spullen

Het kan een heerlijk gevoel geven om spullen op te ruimen. Maak eens een rondje door huis en bepaal eens welke spullen je eigenlijk bijna niet meer gebruikt of (zelfs helemaal niet meer) en overweeg eens deze weg te doen. Een opgeruimd huis zorgt voor rust en een compact huishouden, hierdoor is het ook makkelijker om schoon te maken en alles opgeruimd te houden.

verplaats spullen

Tip 2. Verplaats meubilair en accessoires

We raken ontzettend snel gewend aan onze omgeving. Een paar dagen na een verhuizing begint alles al normaal en ‘als thuis’ te voelen. Zo is het ook met nieuwe spullen en meubels in huis, je went er snel aan en ze vallen op een gegeven moment niet meer op.

Door af en toe wat te schuiven met je meubilair en accessoires verander je de omgeving waaraan je zo gewend bent geraakt, hierdoor zal deze weer opvallen en voelt het alsof je een nieuw interieur hebt.

accessoires in huis

Tip 3. Haal wat nieuwe accessoires in huis

Met een paar kleine nieuwe accessoires kun soms een hele ruimte anders laten aanvoelen. Haal bijvoorbeeld eens een paar nieuwe kussens of vazen in huis, of verander het tafellampje eens. Je zult versteld staan wat het met de sfeer in huis kan doen.

muur schilderen huis

Tip 4. Schilder een nieuw kleurtje op de wand

De kleuren in huis bepalen voor een groot deel de sfeer. Veel mensen kiezen voor een neutrale kleur als basis, maar het is ook leuk om wat kleur te introduceren. Dit betekent heus niet dat je meteen een hele ruimte opnieuw hoeft te schilderen. Een wand of een klein stukje op de muur kan al voor leuke verrassende effecten zorgen. Zeker wanneer je de nieuwe kleurtint ondersteund met enkele nieuwe accessoires in dezelfde tint!

persoonlijke huiskamer

Tip 5. Ga voor persoonlijkheid

Het kan erg leuk zijn om wat te doen met je mooiste persoonlijke foto’s. Druk ze af op groot formaat of plaats er enkele in leuke lijstjes die je in een mooi patroon ergens tegen de muur bevestigd. Op deze manier maak je je huis persoonlijk en warm en daarbij kun je de foto’s eenvoudig na een tijd vervangen voor nieuwe.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!