5 loodgieterstips voor de verbouwing van je huis

Mike avatar

Mike op 07-03-2017

5 loodgieterstips voor de verbouwing van je huis

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Sta jij op het punt om je woning te verbouwen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je natuurlijk nadenken over de nieuwe indeling wanneer je woning straks verbouwd is. Denk hierbij vooral niet alleen aan de inrichting van je woning, maar denk ook goed na over de nieuwe keuken en badkamer. Hieronder volgen vijf tips van de loodgieter die je kunt gebruiken bij de verbouwing van je huis.

1. Tekening maken

Voordat je begint, doe je er goed aan een plattegrond te maken. Breng de leidingen van de te verbouwen ruimtes in kaart en geef dit aan op de tekening. Zo weet je precies waar de leidingen lopen en of het nodig is om ze te verleggen of verlengen.

2. Sluit de waterkraan af

Ga je sanitair in je badkamer verwijderen? Zorg dan altijd dat je de watertoevoer richting de sanitaire voorzieningen hebt afgesloten. Doe je dit niet, dan is de kans op waterschade groot. Deze kosten kunnen uiteindelijk heel hoog oplopen.

3. Leidingen verleggen

Indien jij de wasbak in je keuken op een andere plek wilt hebben, moeten de afvoer en de waterleiding verlegd worden. Wil je dit zelf doen? Doe dit alleen wanneer je er verstand van hebt. Heb je dit niet en ga je toch zelf aan de slag, dan kan er later een lekkage ontstaan.

4. Pas op met gas

Moet er een gasleiding verlegd of aangelegd worden? Onderschat dan niet de gevaren die deze werkzaamheden met zich mee kunnen brengen. Schakel voor de aanleg of het verleggen van een gasleiding dan ook altijd een loodgieter in.

5. Hulp inschakelen

Wil jij je woning verbouwen maar zoek je nog hulp voor het verleggen van leidingen? Schakel dan een loodgieter in. Een betrouwbare loodgieter is tegenwoordig niet makkelijk te vinden. Zoek jij er nog eentje? Kijk dan eens op deze website. Hier vind je niet alleen een betrouwbare loodgieter, maar hier zijn ook meer tips te vinden die jij toe kunt passen bij het verbouwen van je huis.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!